A murit cel mai longeviv prezentator de emisiuni de televiziune

Hugh Downs a detinut recordul pentru cel mai longeviv prezentator de emisiuni.

Urmărește-ne peGoogle news
A murit cel mai longeviv prezentator de emisiuni de televiziune

Hugh Downs, un legendar prezentator de televiziune al posturilor NBC si ABC, precum si in cadrul unor emisiuni de divertisment precum "Concentration", a murit joi la venerabila varsta de 99 de ani la resedinta sa din Scottsdale, Arizona, relateaza EFE.

Nepoata lui Downs a anuntat decesul printr-un comunicat in care isi exprima regretul fata de moartea cunoscutului prezentator.

Nascut la Akron, Ohio, Hugh Downs a aparut prima oara pe sticla in septembrie 1945 si a detinut timp de mai multi ani recordul Guinness pentru cel mai longeviv prezentator de emisiuni cu cele mai mult ore de televiziune la activ.

Hugh Downs, care si-a inceput cariera ca prezentator de radio la Detroit, oras unde si-a definitivat si studiile, apoi la Chicago, a declarat intr-un interviu ca, inainte de prima sa auditie pentru un post la televiziune, "nu a vazut niciodata o emisiune" pe micile ecrane.

Printre primele emisiuni prezentate de Downs s-a numarat spectacolul cu marionete "Kukla, Fran and Ollie".

In 1954, el s-a mutat la New York, unde a lucrat pentru o scurta perioada alaturi de Arlene Francis in cadrul emisiunii "Home".

Downs a marturisit ca initial nu a vrut sa lucreze in televiziune pe care o considera "nu foarte populara", insa de-a lungul timpului si-a dat seama ca este un loc de munca mai rentabil decat credea. Primul sau contract important l-a obtinut in 1956 ca prezentator al ultimului sezon al emisiunii "Caesar's Hour", condusa de legendarul comediant Sid Caesar.

Anul urmator, el s-a alaturat echipei de la "The Tonight Show", emisiune pe care a prezentat-o timp de cinci ani, desi a devenit celebru pentru participarea sa la emisiunea ''20/20'' a postului ABC, pe care a prezentat-o din 1978 pana in 1999, anul retragerii sale.

"Hugh si cu mine aveam personalitati si stiluri diferite, dar ne completam reciproc", a scris colega lui de platou Barbara Walters, in memoriile publicate de aceasta in 2008 sub titlul "Audition", aminteste ziarul The Washington Post.