A murit actorul francez Jean-Pierre Bacri

Actorul şi scenaristul francez Jean-Pierre Bacri a murit luni, de cancer, la vârsta de 69 de ani, a indicat pentru AFP agenta sa Anne Alvares-Correa.

Urmărește-ne peGoogle news
A murit actorul francez Jean-Pierre Bacri

Scenaristul filmelor "Smoking/ No Smoking'", "Un air de famille", "On connaît la chanson" şi "Le Goűt des autres", care i-au adus premiul César pentru "cel mai bun scenariu" alături de Agnès Jaoui, partenera sa între 1987 şi 2012. El a câştigat şi trofeul pentru "cel mai bun actor pentru rol secundar" în "On connaît la chanson". 

Figură a teatrului şi cinema-ului francez, Jean-Pierre Bacri ocupa un loc ales pentur public pentru rolurile sale de anti-eroi şi dezabuzaţi, dar profund umane.  Actorul şi autorul mărturisea acum câţiva ani că nu iubeşte eroii. "Nu cred în tipurile de fericire extaziate": "urmăriţi experienţa trăită, modestie, pudoare", "a refuza înşelăciunea" este o profesie de credinţă. 

Talentul său a explodat alături de Agnès Jaoui, care l-a întâlnit în 1987 la teatru în "L'anniversaire" de Pinter. Împreună cu ea a scris mai multe piese de teatru.  Foarte repede, cei doi "Jacri" - aşa cum i-a numit regizorul Alain Resnais - şi-au coordonat umorul acid şi darul observaţiei pentru a scrie la patru mâini. Prima lor piesă, "Cuisine et dépendances" (1992), a fost un succes repede adaptat în cinema, la fel ca "Un air de famille" (1996).