„A consumat cocaină de proastă calitate” - Medic legist despre analizele Margheritei de la Clejani

Un medic din cadrul Institutului Național de Medicină Legală a explicat cum se ascunde, de fapt, în spatele mixului de droguri găsit în sângele Margheritei de la Clejani. Specialistul este de părere că, de fapt, cântăreața a luat o doză de cocaină cu puritate redusă, după ce, inițial, a fost amestecată de traficanți cu mai multe substanțe, pentru a obține o cantitate mai mare.

„A consumat cocaină de proastă calitate” - Medic legist despre analizele Margheritei de la Clejani

Cercetată penal pentru conducere sub influența drogurilor, Margareta Myriam Manole, sau Margherita de la Clejani, așa cum este cunoscută de toată lumea, avea în sânge numai puțin patru substanțe interzise, între care cocaina, metadona și marijuana.

Potrivit unor surse din cadrul Institutului Național de Medicină Legală, există mai multe ipoteze care să explice rezultatul.

Una dintre ele este, conform medicului, că, după ce a consumat cocaină, artista a luat metadonă, pentru a se liniști.

Totuși, acesta susține că, cel mai plauzibil, șoferița a luat o doză de cocaină amenstecată cu metadonă și mai multe substanțe.

„De la prima mână și până la dealerul care, în final, a vândut stupefiantele către consumator, fiecare a mai amestecat cocaina cu alte droguri sau medicamente pentru a obține o cantitate mai mare.

Așa se face că, în multe situații, pe lângă cocaină apar la analize și alte droguri. Asta înseamnă că persoana la care se face referire a luat cocaină de proastă calitate”, a explicat.

Ar putea fi un consumator cronic

Totuși, în ce privește urmele de marijuana din organism, specialistul a spus că, în funcție de frecvența consumului, aceasta substanță poate ieși la analize și după cinci luni, în cazul în care este vorba despre un consumator cronic.

Margherita de la Clejani a fost condusă de polițiști la INML după ce, în dimineața zilei de 23 mai, în jurul oreo 06.00, în timp ce se întorcea de la o petrecere la volanul unui Range Rover Evoque a pierdut controul asupra mașinii de teren și izbit, în plin, un autoturism parcat pe bulevardul Gheorghe Șincai, din sectorul 4.

Polițiștii au testat-o pe cântăreață cu aparatul DrugTest, iar rezultatul a relevat faptul că aceasta ar fi consumat opiacee.

Conform procedurii legale în astfel de situații, a fost condusă la INML pentru analize.