21 de muncitori turci - toxiinfecție alimentară la o pensiune din Brașov

Echipele Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov sunt în control la locația unde a apărut suspiciunea de toxiinfecție alimentară și au demarat cercetările.

21 de muncitori turci - toxiinfecție alimentară la o pensiune din Brașov

Ca și informații preliminare vă putem comunica faptul că se pare că discutăm de 20 de persoane de origine turcă care lucrau pentru o firmă de construcții care îi ținea cazați în acea locație. Cu toate că au declarat că nu se prepară produse alimentare în acea locație, comisari au descoperit mai multe alimente și materii prime alimentare depozitate necorespunzător, veselă care nu era dezinfectată, cât și alte aspecte pe care vi le comunicăm ulterior. Împreună cu reprezentanții DSV și DSP vom ajunge la o concluzie și vom lua măsurile ce se impun", a declarat șeful CRPC Brașov, Sorin Susanu.

Amintim că, potrivit reprezentantului ISU Brașov, mr. Ciprian Sfreja, în total 21 de persoane vor fi transportate la Spitalul de Boli Infecțioase, la Spitalul Județean de Urgență, respectiv la Spitalul Militar. 

 

Știre inițială:

Este suspiciune de toxiinfecție alimentară, după ce peste 20 de cetățeni străini, aflați la o pensiune de pe str. 13 Decembrie, din municipiul Brașov, ar fi început să acuze stări de rău.

Potrivit mr. Ciprian Sfreja, ar fi vorba despre 22 de cetățeni de naționalitate turcă.
S-au deplasat la fața locului 3 echipaje SMURD și 4 de la Ambulanță. 

Update 1:

21 de persoane vor fi transportate la Spitalul de Boli Infecțioase, la Spitalul Județean de Urgență, respectiv la Spitalul Militar.