18 dintre cei 22 de protestatari ridicați de polițistii din București au fost reținuți

18 protestatari din cei 22 ridicați dimineață de polițiști au fost reținuți pentru 24 de ore. Este vorba despre manifestanți care au participat la protestele violente din Piața Unirii, din București, în noaptea de luni spre marți. Aceștia sunt acuzați de ultraj, distrugere și deținere ilegală de muniții. Ei au fost ridicați în zorii zilei de acasă, după ce au fost percheziționați de procurori și polițiști. Audierile continuă și la această oră, la Poliția Capitalei.

18 dintre cei 22 de protestatari ridicați de polițistii din București au fost reținuți

12 jandarmi răniți, bănci și trei stații de autobuz în valoare de 32.000 de euro distruse în centrul Capitalei. Este bilanțul violențelor din noaptea de 29 spre 30 martie, când mai mulți protestatari au devenit agresivi. Imediat după incidente, au fost date 650 de amenzi în valoare de peste 400.000 de lei și au fost deschise opt dosare penale pentru distrugere. La cinci zile după, oamenii legii au făcut mai multe descinderi și percheziții.

Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei: Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului a pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară în BucureștiIlfov, Giurgiu și Prahova și a pus în aplicare și mai multe mandate de aducere într-o cauza privind infracțiunile din noaptea de 29 spre 30 din zona Piața Unirii.