14 întrebări geniale la care nu te-ai gândit niciodată

Urmărește-ne peGoogle news
14 întrebări geniale la care nu te-ai gândit niciodată

1. Elasticitatea creierul. Este oare nelimitată capacitatea de reținere a informației în creier?

Răspuns: Nu. Orice lucru și fenomen are o limită, inclusiv capacitățile și mecanismele creierului uman. Acesta stochează o cantitate de ordinul a 2,8 x 10^20 (280 000 000 000 000 000 000) de biți de informatie, iar dacă îți imaginezi că creierul este o cameră video care e activată pentru o înregistrare non-stop în calitate bună, acesta poate păstra suficient spațiu pentru colectarea informației pentru un termen de 300 de ani.

2. Care e rata de mortalitate în rândul puilor de girafă când cad de la înălțime mare în timpul nașterii?

Răspuns: În ciuda căderii de la înălțime mare, puii de girafă nu sunt amenințați cu moartea în momentul nașterii lor. Girafa naște în picioare iar sacul embrionar nu se rupe când fătul cade pe sol. Girafele nou născute măsoară 1,8 m. La puține ore după naștere , puiul de girafă poate alerga și nu se deosebește de cel care are o săptămână. Oricum în primele două săptămâni stau mai mult așezate și păzite de mama lor. Girafele adulte sunt prea mari pentru majoritatea carnivorilor, dar exemplarele mai tinere pot fi atacate de majoritatea carnivorilor : lei, leoparzi, hiene și câini sălbatici. Puiul devine independent după 18 luni. Doar 21-49% dintre ei vor ajunge adulți, având o medie de viață de 20 și 25 ani.

3. De ce e genial „Pătratul negru” al lui Malevich?

Răspuns: Deoarece e simplu. Iar Malevich e genial pentru că lui i-a venit această idee şi pentru că el a realizat-o primul. Şi nu contează că oricine poate face la fel. El a fost primul şi ăsta e meritul lui.

4. De ce oamenii consideră că selfie-urile lor sunt interesante de urmărit și de privit?

Răspuns: Oamenii nu se gândesc că cineva poate fi interesat să urmărească viața lor în fotografii. Asta e, de fapt, una din modalitățile de a demonstra că exiști pe acest pământ.

5. La ce servesc degetele de la picoarele omului?

Răspuns: Pentru a ne putea mișca și a ne menține echilibrul.

6. E posibilă formarea climei tropicale în țările nordice odată cu încălzirea globală?

Răspuns: Încălzirea globală are presupuse efecte profunde în cele mai diferite domenii. Ea determină sau va determina ridicarea nivelului mării, extreme climatice, topirea ghețarilor, extincția a numeroase specii și schimbări privind sănătatea oamenilor. Asta nu presupune doar palmieri și nisip fierbinte pe malul oceanului, dar și incendii și inundații care pot distruge tot viul pe pământ.

7. Cum să te înveți să rezolvi conflictele într-un mod civilizat?

Răspuns: Trebuie să conștientizezi cu cine anume intri în conflict, să-i afli punctele slabe și forte ale persoanei în cauză, obiceiurile, interesele și biografia ei. Apoi, e important să percepi motivul oponentului tău, sau de ce acesta are nevoie de conflict și ce dorește să obțină prin urmare. E bine de evitat conflictele spontane pentru care nu ești pregătit moral și emoțional.

8. Când oamenii vor dobândi nemurirea?

Răspuns: Posibil la sfârșitul secolului XXI.

9. Ce cantiate de Coca-Cola e capabilă să corodeze stomacul omului?

Răspuns: Coca-cola este cu adevărat o băutură dăunătoare, dar numai prin cantitatea de zahăr în compoziția sa și nu din cauza acidității cum consideră majoritatea omenirii. Prin urmare, dacă vei bea chiar și un ocean de Coke, vei acumula kilograme în plus și nu gaură în stomac.

10. Vehiculul se mișcă cu o viteză de 300 km/oră. Care va fi viteza de zbor a unei muște dacă aceasta se deplasează în interiorul transportului?

Răspuns: Viteza întotdeauna se calculează în raport cu ceva. În raport cu vehiculul, musca va zbura cu o viteză obișnuită, specifică ei – 10 km/oră. În raport cu suprafața pământului – 300 km/oră.

11. Cine e mai deștept – câinele sau pisica?

Răspuns: Creierul câinilor este mai mare decât al pisicilor și a continuat să crească, în timp ce creierul pisicilor a rămas la fel în ultimii 8.000 de ani. Câinii sunt mai sociabili decât pisicile, ceea ce a dus la creșterea mărimii creierului. Deoarece pisicile nu arată nici un semn că și-ar îmbunătăți abilitățile sociale, diferențele s-ar putea menține. Spre deosebire de câini, pisicile interacționează cu oamenii doar atunci când au chef.

12. E posibil să-ți înghiți propria limbă?

Răspuns: Da. În cazul unei lovituri la gât, unui leșin sau al unei crize de epilepsie.

13. Cât timp va supraviețui omul dacă se va alimenta doar cu batonul de ciocolată Snickers și apă?

Răspuns: Mult timp. Întrebarea e cât de calitativă (sănătoasă) va fi viața lui cu o astfel de hrană.

14. De ce fredonezi încontinuu o melodie?

Răspuns: BBC a făcut un studiu pe 5.000 de cântece, pe care le-au pus într-un chestionar online. Au fost identificați mai mulți factori care declanșează acest fenomen, al fredonării. Primul este expunerea la muzică, iar al doilea este repetarea muzicii. Îți poate părea o explicație simplistă, dar uneori începe să te obsedeze o melodie pe care nu ai mai auzit-o de ani de zile. În acest caz mediul declanșează amintirea melodiei. De exemplu, dacă auzi un cuvânt sau te concentrezi asupra lui, dacă vezi ceva, îți poate veni în cap o melodie, un refren.