12 persoane au fugit dintr-un centru de carantină la Timișoara

Mai multe echipaje de la Politie şi Jandarmerie au desfăşurat o amplă acţiune de căutare a 12 persoane, fugite dintr-un centru de carantină, la Timişoara. 10 dintre fugari au fost aduşi în containerele de la Padurea Verde marţi după ce au fost gasiţi rătăcind prin Timişoara. Anchetatorii bănuiesc că fugarii ar fi fost preluaţi de o maşină imediat ce au ieşit din centru. Când vor fi prinşi, celor 12 fugari li se vor întocmi dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi se vor întoarce în carantină.

12 persoane au fugit dintr-un centru de carantină la Timișoara

 

Mai multe echipaje de la Politie şi Jandarmerie au desfăşurat o amplă acţiune de căutare a 12 persoane, fugite dintr-un centru de carantină aflat la Pădurea Verde.

Este vorba despre cetăţeni străini din Turcia, Libia, Maroc şi Algeria. Străinii, cu vârste cuprinse între 21 si 46 de ani, au reuşit să fugă pe sub gardul care imprejmuieşte centrul de carantină. 10 dintre fugari au fost aduşi în containerele de la Padurea Verde marţi după ce au fost gasiţi rătăcind prin Timişoara. Ceilalţi doi urmau să iasă din izolare săptămâna viitoare. Zeci de poliţişti şi jandarmi îi caută acum pe fugari prin pădure, cu ajutorul câinilor de urmă.

„Nu sunt violenti, nu au fost violenti. Au fost pasnici. Nu a fost niciun indiciu ca ar exista posibilitatea ca acestia sa iasa din centru si sa plece”, spune Cristian Marc, purtator de cuvant IJJ Timis.

Anchetatorii bănuiesc că fugarii ar fi fost preluaţi de o maşină imediat ce au ieşit din centru. Când vor fi prinşi, celor 12 fugari li se vor întocmi dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi se vor întoarce în carantină.