11 militari dintr-o unitate din Arad au fost confirmați cu COVID-19

Mai multe cadre militare din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”- Arad au fost depistate pozitiv la coronavirus, potrivit presei locale.

11 militari dintr-o unitate din Arad au fost confirmați cu COVID-19

 

Din informațiile criticarad.ro și aradon.ro, este vorba despre peste 10 militari, unii dintre ei care ar fi trebuit să plece în misiune în afara țării.

Potrivit aradon.ro, printre cei infectați este și șeful unității.

UNITATEA MILITARĂ din „Subcetate” – SUB ASEDIUL COVID-19! 10 CADRE MILITARE, inclusiv de la conducerea Batalionului, plus o contabilă,TESTATE și depistate POZITIV cu noul coronavirus

Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, Arad este decimat de COVID, după ce astăzi au fost confirmate nu mai puțin de 11 cadre militare, inclusiv din conducerea unității, ca fiind pozitive la coronavirus.

Din câte aflat, dintre cei 10 militari depistați, câțiva trebuiau să plece în Afganistan, pe front – dar în aceste condiții nu doar că nu vor mai pleca, ci vor fi plasați în carantină sau, mai rău, într-unul dintre spitalele arădene.

Conducerea batalionului a fost înlocuită provizoriu de ofițeri de la Bistrița, iar Unitatea Militară din „Subcetate” este închisă și se dezinfectează.

De asemenea, se va demara din partea DSP o anchetă epidemiologică.

 

INFORMAŢIE DE PRESĂ

Cu privire la situația militarilor din cadrul Batalionului 191 Infanterie ,,Colonel Radu GOLESCU” confirmați pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2, facem următoarele precizări:

La acest moment, 10 militari din cadrul batalionului au fost confirmați pozitiv. Nouă dintre aceștia sunt internați în spital, iar unul este carantinat la domiciliu. Starea lor este bună.

La nivelul unității au fost luate măsurile prevăzute pentru aceste situații.

A fost desfășurată ancheta epidemiologică de către o echipă medicală de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara, pentru identificarea contacților direcți ai militarilor infectați și izolarea acestora la domiciliu, conform procedurilor standard stabilite la nivel național.

Pentru protecția personalului se efectuează în permanență dezinfectarea tehnicii și spațiilor de lucru și sunt aplicate măsurile individuale de protecție și prevenție.

Ofițerul de informare și relații publice al B 191 Infanterie
Căpitan Paul Crăciun