Aproape 100 de persoane sunt în continuare date dispărute după prăbușirea clădirii cu 12 etaje din Miami

Aproape 100 de persoane sunt date dispărute după prăbușirea, joi, a unui bloc cu 12 etaje în Miami. Printre ele se află și rude ale primei doamne din Paraguay. Operaţiunile de salvare sunt încă în desfăşurare.

Iun 25, 2021 - 13:23
Urmărește-ne peGoogle news
Aproape 100 de persoane sunt în continuare date dispărute după prăbușirea clădirii cu 12 etaje din Miami

Președintele Joe Biden a declarat că este vorba despre o stare de urgență și a dispus trimiterea de ajutoare federale. "Le spun oamenilor din Florida, orice ajutor din partea guvernului federal vă stă la dispoziție. Noi așteptăm, doar trebuie să cereți ajutor și vom fi acolo”, a spus Biden.

Autoritățile locale au comunicat că 99 de persoane sunt în continuare date dispărute, la 18 ore după ce clădirea s-a prăbuşit. Mai mulți migranți latino-americani au fost declarați dispăruți de către consulate, printre aceștia figurând și rude ale primei doamne din Paraguay. Echipele de intervenție nu i-au putut localiza pe sora și cumnatul primei doamne Silvana López Moreira. Cei trei copii ai acestora sunt și ei dați dispăruți, precum și o menajeră, scrie BBC.

Alte 102 persoane, despre care se credea că sunt dispărute, au fost localizate.

Un oficial a precizat că 35 de persoane au fost evacuate din partea de clădire rămasă în picioare, iar echipele de intervenţie folosesc câini pentru a căuta supravieţuitori. 

Căutările ar putea dura "cel puţin o săptămână'', a estimat Andrew Hyatt, un oficial din Surfside, într-o conferinţă de presă.

"Echipele de salvare se află printre dărmături, alături de câini. Căutările continuă și noaptea, nu ne oprim. Este un loc foarte periculos în momentul ăsta. Foarte instabil", a precizat șeful Poliţiei din Miami, Freddy Ramirez. El a precizat că numărul persoanelor rănite şi dispărute se poate schimba. 

Echipele de salvatori au auzit sunete sub dărâmături, precum lovituri în beton, la câteva ore după ce o mare parte din imobil s-a prăbuşit, în Surfside, în apropiere de Miami Beach.

Încă nu se ştie care este motivul pentru care blocul cu 12 etaje, vechi de 40 de ani, s-a prăbuşit, însă oficiali localii au menţionat că se făceau lucrări la acoperiș și alte raparații. Echipe de ingineri și pompieri intervin la fața locului pentru a asigura partea rămasă în picioare a clădirii.

În ultima vreme, clădirea a fost supusă mai multor inspecţii, alături de construcţia clădirii adiacente.

"Erau probleme la garajul subteran. Erau unele crăpături minore, care doar ce au fost reparate. Nimic de o amploare care ar putea indica faptul că există o problemă structurală care ar putea duce la ceva catastrofal", a spus comisarul din Surfside, Charles Kesl, pentru Local 10.

Champlain Towers South avea peste 130 de apartamente, dintre care 80 erau ocupate.