Aplicațiile Android vor funcționa pe Windows 11

Microsoft aduce aplicațiile Android pe Windows 11. Gigantul Microsoft și-a dezvăluit surpriza adăugării Windows 11 în timpul evenimentului său special de astăzi. Aplicațiile Android vor rula nativ pe Windows 11 și vor putea fi descărcate din noul magazin Windows inclus în sistemul de operare.

Iun 24, 2021 - 19:04
Iun 24, 2021 - 19:26
Urmărește-ne peGoogle news
Aplicațiile Android vor funcționa pe Windows 11

Microsoft spune că folosește Amazon app store pentru a aduce aplicațiile Android în Windows 11. Aplicațiile vor fi disponibile direct din noul magazin Windows și vor fi alimentate de tehnologia Intel Bridge. Aplicațiile Android din Windows 11 pot fi fixate pe bara de activități sau pot fi fixate alături de aplicațiile tradiționale Windows.

Aplicațiile Android de pe Windows 11 reprezintă un răspuns evident la progresul Apple cu cipurile sale M1 și cu rularea aplicațiilor iOS pe macOS. Deși există multe echivalente web pentru aplicațiile mobile, acestea sunt adesea lipsite de lumină și anumite aplicații precum Snapchat, Ring, Venmo, Roomba și majoritatea aplicațiilor de automatizare a locuințelor nu sunt disponibile pe web.

Microsoft a demonstrat astăzi aplicații precum TikTok care rulează pe Windows 11. Magazinul Windows pe care Microsoft l-a prezentat listează Ring, Yahoo, Uber și altele, așa că probabil vom vedea acces complet la Appstore-ul Amazon. Dar nu este clar câte dispozitive existente vor accepta aplicații Android cu Windows 11 și acest parteneriat cu Intel.

Acest anunț surpriză urmează planurile inițiale ale Microsoft de a permite dezvoltatorilor Windows să refacă aplicațiile Android existente pentru Windows în 2015. Project Astoria, așa cum a etichetat-o ​​Microsoft, a fost o metodă de a încerca să convingă dezvoltatorii să porteze aplicații și să faciliteze acest lucru. În cele din urmă, planul s-a destrămat în mai puțin de un an, Microsoft recunoscând că nu este necesar să existe „două tehnologii bridge pentru a aduce codul din sistemele de operare mobile în Windows”.

Microsoft a jucat de ani de zile ideea de a rula aplicații Android pe Windows în mod nativ, iar compania a experimentat ideea listării aplicațiilor Android în magazinul Windows chiar înainte de lansarea Windows 10. În schimb, Microsoft a continuat încercând să-i convingă pe dezvoltatori să adopte platforma sa.

Integrarea aplicațiilor Android direct în Windows este o schimbare semnificativă, ca metodă de reducere a decalajului dintre Android și Windows. Microsoft îmbrățișează Android ca versiune mobilă a Windows de ani de zile, iar acum aceleași aplicații mobile vor rula direct în Windows 11.