Anglia - Germania 2-0

Anglia a învins-o pe Germania, scor 2-0, în cel mai tare meci din „optimile” Euro 2020. A fost ultima partidă a lui Joachim Low pe banca nemților.

Iun 29, 2021 - 20:52
Urmărește-ne peGoogle news
Anglia - Germania 2-0

Raheem Sterling a ratat prima ocazie a meciului, șutul de la distanță al extremei fiind respins de Manuel Neuer, superb, în lateral (16). Tot britanicii au continuat să fie mai periculoși, iar Maguire a fost oprit in-extremis în careu de Gosens (27). Lovitura de cap a stoperului de la Manchester United era promițătoare. 

Nemții au ieșit prima dată la rampă puțin după jumătatea primului act (32). Din interiorul lui „16”, Werner l-a luat la țintă pe Pickford. Până la pauză, cea mai mare șansă a irosit-o Kane. Lent, „vârful” lui Spurs a fost ajuns de Hummels, deși se afla într-o situație excelentă (45+1). 0-0 la pauză. 

Debutul actului secund a fost marcat de reflexul excelent al lui Pickford la șutul lui Havertz din apropiere. Când jocul se îndrepta către prelungiri, Anglia a mișcat tabela cu o fază-blitz. 

Combinație rapidă Kane-Grealish, mingea ajunge în stânga, la Shaw, care trimite cu putere în gura porții, de unde Sterling a îndeplinit o simplă formalitate (75). 

Nemții au agonizat pe final, când Thomas Muller, scăpat singur cu Pickford, nu a cadrat finalizarea. Ultimul cuvânt le-a aparținut tot englezilor. Cu capul din 7 metri, Kane a securizat victoria trupei lui Southgate. 

Joachim Low își ia adio de la naționala Germaniei după 15 ani. Tehnicianul a anunțat că Euro 2020 e ultimul lui turneu la cârma nemților.

Gazeta Sporturilor