Angajații Ford Craiova intră în șomaj tehnic, din cauza crizei semiconductorilor

Angajații uneia dintre cele mai mari firme din Oltenia, compania producătoare de automobile Ford, intră de astăzi în șomaj tehnic.

Urmărește-ne peGoogle news
Angajații Ford Craiova intră în șomaj tehnic, din cauza crizei semiconductorilor
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Angajaţii Ford vor fi în şomaj tehnic timp de o săptămână, până pe data de 24 mai. S-a recurs la această soluţie din cauza crizei mondiale a semiconductorilor.

Prezent la Craiova, ministrul Economiei a declarat că, din cauza disfuncţionalităţii lanţurilor de aprovizionare, s-a ajuns în această situaţie, iar aceste lanţuri de aprovizionare ar trebui redefinite cu producţie în Europa.

Criza semiconductorilor a lovit și Uzina Dacia de la Mioveni, unde lucrează aproximativ 15.000 de persoane. Și aici a fost oprită temporar producția anul trecut, la începutul lunii septembrie, timp de cinci zile, precum şi în lunile februarie, martie, aprilie și iunie.

Reprezentanții Grupului Renault au anunțat însă că Dacia urmează să se electrifice în totalitate. Potrivit acestora, procesul va începe din 2035, respectând, totodată, tendințele mondiale. Astfel, din 2035,, mașinile produse la Mioveni nu vor mai avea motoare pe benzină, motorină și GPL.