Anchetă la Suceava, după ce o cantitate importantă de mercur ar fi fost găsită în spatele unei școli din oraș

O cantitate însemnată de mercur a fost găsită, miercuri, împrăștiată pe o stradă din cartierul George Enescu din Suceava. În acest caz a fost solicitat laboratorul CBRN al ISU Suceava și instituțiile de protecție a mediului, potrivit News Bucovina, citat de Libertatea.ro.

Feb 23, 2022 - 15:59
Urmărește-ne peGoogle news
Anchetă la Suceava, după ce o cantitate importantă de mercur ar fi fost găsită în spatele unei școli din oraș
Sursa foto: Libertatea.ro

Pe calea de acces spre terenul de sport de la Școala Gimnazială nr. 8 din cartierul sucevean George Enescu s-au găsit cantități însemnate de mercur, iar alarma a fost dată de un profesor de fizică.

La fața locului s-au deplasat echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, dar și de la poliție.

Colegii mei care s-au deplasat la fața locului au adunat întreaga cantitate de mercur și au decontaminat zona. Totul a fost predat colegilor de la IPJ Suceava, care urmează să stabilească exact ce anume s-a întâmplat”, a declarat căpitanul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, potrivit News Bucovina, citat de Libertatea.ro.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceva, Ionuț Epureanu, a declarat că au fost depistate urme ale unei substanțe cu aspect granulat cu caracteristicile mercurului împrăștiate pe o suprafață de câțiva metri pătrați.

În acest caz a fost solicitat laboratorul CBRN al ISU Suceava și instituțiile de protecție a mediului.

Zona a fost decontaminată și urmează să se analizeze substanța identificată, iar dacă este mercur se va deschide un dosar penal privind deținerea și traficul de substanțe periculoase sau interzise.