Anchetă la IPJ Ialomița, după evadarea unui tânăr din arestul Poliției Municipiului Urziceni

Poliția din Urziceni - Ialomița este vizată de o anchetă a Biroului de Control Intern, după ce un individ cercetat pentru furt a evadat la audieri.

Urmărește-ne peGoogle news
Anchetă la IPJ Ialomița, după evadarea unui tânăr din arestul Poliției Municipiului Urziceni

Suspectul a cerut să meargă la baie și a sărit de acolo, pe geam. Fereastra nu avea gratii, deși, acum ceva vreme, fusese prevăzută cu un grilaj.

Bărbatul care a evadat a fost dat în urmărire și zeci de polițiști și jandarmi încearcă și la această oră să îl găsească.

La ieșirile din Urziceni, prin păduri, în gară și pe străzile mărginașe ale orașului, 60 de polițiști și 25 de jandarmi încearcă de aproape 24 de ore să dea de urma evadatului.

Individul căutat se numește Ștefan Petronel Boancă și a evadat din sediul Poliției orașului Urziceni în timp ce era audiat într-un caz de furt de mașină.

Fereasta pe care a fugit nu are gratii, deși într-o imagine Google Maps din 2012 apare prevăzută cu un grilaj.

Poliția nu a explicat până acum de ce au fost eliminate. O variantă plauzibilă ar fi că acestea ar fi fost date jos în momentul în care a fost reabilitată clădirea.

La audieri, tânărul le-a spus polițiștilor că are nevoie să meargă la grupul sanitar, iar un agent l-a însoțit până la ușă.

După ce ar fi intrat acolo, se pare că Boancă a deschis fereastra și, cum nu era niciun obstacol care să îl oprească, a sărit.

În timpul nopții, polițiștii și jandarmii l-au căutat prin cimitire și clădiri abandonate. Au fost aduși și doi câini de urmă.

Între timp, fotografia lui Ștefan Boancă a fost postată pe pagina Poliției Române, la rubrica persoane urmărite, însă fotografia în care apare tânărul, publicată de Poliție ar fi, conform Știrilor ProTV, mai veche.

În urmă cu ceva timp, Boancă a părăsit arestul la domiciliu, a furat o mașină din Buzău și i-a schimbat numerele de înmatriculare cu unele furate de la o alta.

Ulterior a fugit și a fost prins în Buzău, unde a stat în arest până când polițiștii din Urziceni au cerut să îl audieze.

Acum, la Poliția din Urziceni se caută vinovați pentru evadare.

“Conducerea Inspectoratului a dispus măsuri de verificare a împrejurărilor producerii evenimentului prin Biroul Control Intern“, a declarat Andreea Loghin, IPJ Ialomița.

Șoferii sunt opriți și le sunt verificate mașinile.

După evadare, Boancă a fost suprins de o cameră de supraveghere la 1,4 kilometri de sediul Poliției din Urziceni. A încercat să fure o mașină dintr-o curte. Imaginile surprinse la ora 23:02 nu au însă fost făcute publice.

Poliția face apel la cei care au informații despre locul unde se află Boancă să sune la 112.