Anchetă la IPJ Giurgiu: Un polițist rutier le-a cerut șefilor să-i „repartizeze” un porc de Crăciun, de 160 kg, în baza „Ordonanța Lăcomiei”, dată de Liviu Dragnea

Conducerea Poliției Rutiere Giurgiu a primit un raport mai puțin obișnuit din partea unui agent, prin care acesta solicita să i se dea un porc de Crăciun, invocând vechimea sa și Ordonanța 114/2018, cunoscută drept ”Ordonanța lăcomiei”, promovată de fostul lider PSD Liviu Dragnea.

Anchetă la IPJ Giurgiu: Un polițist rutier le-a cerut șefilor să-i „repartizeze” un porc de Crăciun, de 160 kg, în baza „Ordonanța Lăcomiei”, dată de Liviu Dragnea

Prin Ordonanța respectivă, care nu există, se impuneau taxe pentru bănci și companiile din energie.

În raportul întocmit, polițistul le solicita superiorilor să îi repartizeze un porc de 160 de kg, ținând cont că are o vechime de patru ani.

Din primele informații, agentul ar fi fost victima glumelor unor colegi, care i-ar fi spus că așa au procedat și ei în anii anteriori.

Grav este însă că cererea polițistului a ajuns în mapa cu documentele oficiale ale şefului Serviciului Rutier, fiind declanșată o anchetă.

Având în vedere apariția în spațiul public a unui raport întocmit de către un agent de poliție din cadrul IPJ Giurgiu, vă comunicăm faptul că au fost dispuse verificări cu privire la aceste aspecte, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale.

Totodată, facem precizarea ca nu există nicio prevedere legală în acest sens”, se arată într-o informare a IPJ Giurgiu.

În trecut, au mai existat rapoarte în același sens, însă cu ocazia Sărbătorilor de Paște, când agenții solicitau să primească miei. Spre deosebire de documentul de față, acele rapoarte nu au ajuns spre avizare, la superiori, potrivit giurgiu-news.ro și Ziare.com.