Ambasadorul Ungariei la Kiev: Budapesta va susține aderarea Ucrainei la UE

Ungaria nu va împiedica aderarea Ucrainei la UE, atunci când va veni momentul, a asigurat ambasadorul ungar la Kiev, Istvan Ijgyarto, într-un interviu televizat difuzat marţi de portalul de ştiri European Pravda, citat de Hotnews.

Urmărește-ne peGoogle news
Ambasadorul Ungariei la Kiev: Budapesta va susține aderarea Ucrainei la UE
Foto: Viktor Orban/ Facebook

"În final, aş dori să vă asigur că atunci când va începe evaluarea aderării Ucrainei la UE, Ungaria o va susţine (aderarea)", a declarat ambasadorul în interviul acordat iniţial canalului de televiziune ucrainean Espreso.

European Pravda îl citează de asemenea pe Ihor Jovkva, consilier diplomatic al preşedinţiei ucrainene pe probleme de integrare europeană, conform căruia Kievul nu a primit până acum niciun semnal din partea Budapestei în sensul că premierul ungar Viktor Orban ar intenţiona să blocheze aderarea Ucrainei la UE.

Portalul mai aminteşte că, potrivit unui sondaj Eurobarometru Flash difuzat săptămâna trecută, mai mult de jumătate din populaţia tuturor statelor din UE, cu excepţia Ungariei, susţine integrarea Ucrainei.

În medie 66% din populaţia UE a apreciat că "Ucraina ar trebui să adere la UE când va fi pregătită", a consemnat portalul citat. În 26 de ţări din totalul de 27 de state membre ale Uniunii, proporţia celor care au afirmat că susţin aderarea Ucrainei a fost de peste 50%, Ungaria fiind singurul stat membru unde acest procent a fost de 47%, conform sursei citate.