Ajutor financiar de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova - Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru acordul dintre Guvernul român şi cel al Chişinău privind oferirea unui ajutor financiar în valoare de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

Urmărește-ne peGoogle news
Ajutor financiar de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova - Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit unei informări transmise de Administraţia Prezidenţială, şeful statului a semnat decretul „privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Chişinău, la 11 februarie 2022”. 

Guvernul României a aprobat în luna martie acordul pentru ajutorului oferit de ţara noastră Republicii Moldova, de 100 de milioane de euro, stabilit în şedinţă comună a celor două guverne.

Potrivit premierului, Nicolae Ciucă, acest acord, „reprezinta principalul element de sprijinire a eforturilor R. Moldove de dezvoltare durabila şi de realizare a reformelor şi sprijinul pe care noi il acordăm pentru parcursul european al R. Moldova”. 

Documentul semnat de către cele două guverne în luna februarie are drept scop consolidarea relaţiilor de colaborare dintre cele două state prin intensificarea cooperării în mai multe sectoare.