Adolescentul care a provocat incendiul la blocul din Constanța, a fost plasat în arest la domiciliu

Judecătoria Constanţa a înlocuit luni, 17 ianuarie, arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul adolescentului de 15 ani care este suspectat că în urmă cu o lună a provocat incendiul din parcarea blocului din municipiul Constanţa.

Ian 17, 2022 - 21:04
Ian 17, 2022 - 21:05
Urmărește-ne peGoogle news
Adolescentul care a provocat incendiul la blocul din Constanța, a fost plasat în arest la domiciliu
Sursa Foto: Știrile ProTV

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţia în termen de 48 de ore, notează Ziare.com.

Judecătoria Constanţa a decis să admită cererea formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi a dispus înlocuirea arestului preventiv în cazul adolescentului de 15 ani, cu arestul la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Adolescentul nu trebuie să părăsească imobilul în care locuieşte şi trebuie să se prezinte în faţa anchetatorilor sau a instanţei de câte ori este chemat.

Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Pompieri din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de 15/16 decembrie 2021 pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului.

Incendiul a afectat 150 de apartamente. Dintre acestea, 35 au fost afectate de flăcări prin balcoane şi geamuri, deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul şi erau pe latura pe care s-a propagat incendiul.

De asemenea, 37 de autoturisme au fost distruse. 250 de persoane, dintre care 70 de copii, au fost evacuate, iar opt persoane au ajuns la spital, printre care şi doi copii, una singură rămânând internată.

În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au identificat doi băieţi, unul de 13 ani şi altul de 15 ani, suspectaţi că ar avea legătură cu incendierea, ulterior cel de 15 ani a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă.

Adolescentul a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără a şti ce substanţă se afla în acestea. Ulterior, focul a ajuns la maşinile parcate, s-a extins la toate autoturismele din zonă şi la bloc.