Admiterea la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti - 755 de locuri sunt scoase la concurs

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza'' din Bucureşti a scos la concurs 755 de locuri în sesiunea de admitere iunie - septembrie 2021. În perioada 28 iunie - 11 iulie are loc recrutarea candidaţilor pentru admiterea la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, în sesiunea de admitere iunie - septembrie 2021.

Iun 28, 2021 - 22:53
Iun 28, 2021 - 23:42
Urmărește-ne peGoogle news
Admiterea la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti - 755 de locuri sunt scoase la concurs

Se pot înscrie candidaţii care întrunesc condiţiile şi criteriile prevăzute de legislaţia în vigoare, informează, luni, un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

În cadrul Facultăţii de Poliţie, pentru specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică” sunt 300 de locuri pentru specialitatea poliţie, 70 de locuri pentru specialitatea poliţie de frontieră şi 60 de locuri pentru specialitatea jandarmi.

Pentru aceeaşi specializare, forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, disponibilă agenţilor şi subofiţerilor din instituţiile Ministerului Afacerilor Interne, sunt prevăzute 50 de locuri.

În cadrul aceleiaşi facultăţi, specializarea „Drept”, domeniul de licenţă „Drept”, specialitatea poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi, sunt scoase la concurs 125 de locuri - forma de învăţământ cu frecvenţă şi 100 de locuri - învăţământ la distanţă, care sunt adresate personalului MAI şi pentru care se percepe taxă de şcolarizare.

În cadrul Facultăţii de Pompieri, domeniul de licenţă „Ingineria Instalaţiilor”, sunt scoase la concurs 50 de locuri.

Pentru informaţii detaliate cu privire la sesiunea de admitere din acest an în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, pot fi consultate site-ul MAI - www.mai.gov.ro/cariera, site-ul Academiei de Poliţie - https://www.academiadepolitie.ro/, precum şi site-urile unităţilor de recrutare.

Menţionăm că această sesiune de admitere va încadra prima promoţie de studenţi pe noua structură a Academiei de Poliţiei Alexandru Ioan Cuza, stabilită în baza HG nr. 535 din 13 mai 2021 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 294/2007 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul învăţământului superior”, se menţionează în comunicat.