Acuzații grave la adresa Ministrului de Interne: Rudele lui Nelu Tătaru, numite direct de Bode pe funcții de conducere în MAI

Deputatul Dumitru Coarnă, fost lider al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, a taxat extrem de dur declarațiile ministrului Afacerilor Interne referitoare la practica bolnăvicioasă a împuternicirilor. Deputatul a semnalat, astfel, că neamurile fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, au fost împuternicite de Bode în cele mai înalte funcții de șefi în MAI de la nivelul județului Vaslui.

Iul 15, 2021 - 21:04
Urmărește-ne peGoogle news
Acuzații grave la adresa Ministrului de Interne: Rudele lui Nelu Tătaru, numite direct de Bode pe funcții de conducere în MAI

Ministrul Lucian Bode nu mai contenește, de peste o lună, să atace numirile făcute în funcțiile de conducere din MAI prin împuterniciri, arătându-se extrem de indignat de asemenea ”practici bolnăvicioase” și amenințând cu organizarea concursurilor care se tot amână.

Multe dintre numirile prin împuterniciri îi aparțin însă și lui Bode, susține fostul președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, actualul deputat Dumitru Coarnă.

Bode a descoperit mersul pe jos și apa caldă. Asta cu împuternicirile pe funcții de conducere este de 30 de ani. Iar dacă a descoperit-o, de ce nu o corectează? Eu i-am dat informații clare despre Iorga Marian, pe care l-a numit inspector șef la Prahova. De ce nu a dispus în consecință atunci când i-am spus că Iorga are aspecte de natură penală pe care eu le-am sesizat la DNA și nu numai? Și pe Vela și pe Bode i-am informat despre acest lucru. Iar Bode a mers numai pe împuterniciri, nu a făcut nimic altceva. La Călărași, l-a ținut pe Emil Nițu în funcția de inspector șef după ce a expirat perioada de împuternicire. Nițu fiind din familia Iorga, metaforic vorbind, că este băiatul de suflet al lui Iorga. I-am dat iarăși materiale cu Nițu, i-am făcut interpelare în legătură cu cazul bătrânei suspecte de Parkinson din Călărași. Să-i spună cineva domnului Bode că este la putere, nu este în opoziție. Discursul acesta este al meu, nu al lui. Astea sunt declarații politicii pentru cei pe care îi crede proști. Ministrul Bode a mai semnat împuterniciri și la Arad și la Vaslui. La Vaslui l-a pus șef pe cumătrul lui Nelu Tătaru, i-a pus, de fapt toate neamurile fostului ministru al Sănătății, la ISU, la Jandarmi, la IPJ. Toți sunt cumetri, veri, nepoți ai lui Tătaru, împuterniciți de Bode. Oare toți din familia lui Tătaru sunt atât de competenți?!”, a declarat pentru Național deputatul Dumitru Coarnă.

Declarații și atât

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat ieri că faptul că mii de persoane din MAI ocupă posturi de conducere împuterniciți sau desemnați este o practică bolnăvicioasă, care aduce grave prejudicii de imagine inspectoratelor, din cauză că în fruntea lor nu ajung mereu adevărații profesioniști.

În Poliție, din 3.800 de posturi de conducere, 1.300 erau împuterniciți. Am decis să scoatem la concurs de la bază până sus acolo unde sunt posturi prin împuternicire”, a declarat ministrul Lucian Bode. Aceleași declarații le-a făcut și la începutul lunii iunie, când a anunțat că, în două săptămâni, va fi anunțat calendarul concursurilor, lucru care nu s-a întâmplat nici până în prezent. ”Organizarea de concursuri și ocuparea pozițiilor în urma unor concursuri transparente este preocuparea noastră și așa se va întâmpla, începând cu săptămâna viitoare”, afirma în 11 iunie ministrul Lucian Bode.

Până la această oră însă singurele posturi scoase la concurs sunt cele pentru ocuparea funcției de șef al inspectoratului județean în Olt și în Sălaj, județul de baștină al ministrului Bode.

Se așteaptă masteranzii

Probabil că amânările repetate au legătură și cu ordonanța controversată dată de Guvernul Cîțu, care va produce ofițeri de poliție peste noapte din rândul civililor.

Sindicatele au constatat virulent actul normativ, arătând că este o manevră clară pentru a politiza și mai mult structurile MAI.

Acum a dat o ordonanță cu masteratul de un an pentru cei din sursă externă. Asta este altă ilegalitate pentru a-și angaja pilele și favoriții. Sunt oameni care stau 3-4 ani în Academia de Poliție, oameni care trec prin examene și prin filtre eliminatorii, testarea medicală, psihologică și sportivă, și acum te duci la Academia de Poliție, faci masterat de un an și te faci direct ofițer. Iar agentul de poliție care are studii superioare, are masterate nu beneficiază. Asta este discriminare și oricum am sesizat la Avocatul Poporului, ca să atace ordonanța la Curtea Constituțională”, a mai precizat deputatul Dumitru Coarnă.

Sursa: Național