Acuzat de rasism - Marko Arnautovic riscă să fie suspendat pe toată durata EURO 2020

UEFA a deschis o anchetă disciplinară în cazul jucătorului austriac Marko Arnautovic, care a fost acuzat de rasism la partida cu Macedonia de Nord, disputată la București, în cadrul EURO 2020, scor 3-1.

Iun 15, 2021 - 14:24
Urmărește-ne peGoogle news
Acuzat de rasism - Marko Arnautovic riscă să fie suspendat pe toată durata EURO 2020

Gestul făcut de Marko Arnautovic după ce a înscris ultimul gol al meciului, cel de 3-1 pentru Austria, către Ezgjan Alioski este considerat în unele culturi drept un semn pentru ”OK”, însă în alte locuri se traduce prin ”puterea albilor”

Federația de Fotbal din Macedonia de Nord a condamnat "ieșirea jignitoare a jucătorului austriac" și a solicitat UEFA "pedeapsa maximă pentru jucătorul austriac".

Forul european a reacționat și a delegat un inspector din cadrul Comisiei de Etică și Disciplină care să se ocupe de acest caz. În cazul în care va fi găsit vinovat pentru rasism, Marko Arnautovic riscă să fie suspendat pe toată durata EURO 2020, anunță jurnalistul Martyn Ziegler, de la The Times.

Arnautovic a reacționat după acuzațiile din presa internațională și a transmis un mesaj ferm pe rețelele de socializare.

"Au existat câteva cuvinte dure, ieri, în tensiunea meciului, iar pentru acestea doresc să-mi prezint scuzele, mai ales prietenilor mei din Macedonia de Nord și Albania.

Vreau să spun un lucru foarte clar: NU SUNT RASIST! Am prieteni în aproape toate țările și susțin diversitatea. Cine mă cunoaște este conștient de acest lucru", a fost reacția lui Arnautovic, pe Instagram.