Actorul Ion Caramitru va fi înmormântat vineri, în Cimitirul Bellu

Actorul Ion Caramitru va fi înmormântat vineri, de la ora 12:00, pe Aleea Actorilor a Cimitirului Bellu.

Sep 9, 2021 - 13:20
Urmărește-ne peGoogle news
Actorul Ion Caramitru va fi înmormântat vineri, în Cimitirul Bellu

Informaţia a fost făcută publică de Teatrul Naţional Bucureşti, pe pagina sa de Facebook.

Ion Caramitru, director al TNB şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România, a murit duminică, la vârsta de 79 de ani.Actorul era internat la Spitalul Elias din cauza unor probleme de sănătate. Abia la începutul lunii august, medicii au reuşit afle ce boală are. Actorul avea o infecţie în sânge.

Ion Caramitru a fost actor de teatru şi film dar şi regizor.

Caramitru a fost ministrul Culturii în perioada 1996-2000, în Guvernul Victor Ciorbea.

Ion Caramitru provine dintr-o familie de aromâni, iar tatăl său a fost deținut politic timp de 9 ani pe vremea comuniștilor.

Ion Caramitru a devenit unul dintre personajele centrale din zilele Revoluției după ce a ocupat clădirea Televiziunii Române la 22 decembrie 1989, în urmă plecării dictatorului Nicolae Ceaușescu din București. Caramitru a anunțat în direct la TVR căderea comunismului în România.

Caramitru a fost membru al Frontului Salvării Naționale (FSN), format în jurul lui Ion Iliescu, unde a fost responsabil de segmentul Culturii. După 1990, Caramitru s-a retras din FSN în semn de protest pentru că acesta devenise partid politic și l-a acuzat pe Ion Iliescu că încearcă să folosească FSN pentru a monopoliza puterea.