A murit Rela Ciulei, îndrăgita interpretă de muzică lăutărească, supranumită și sufletul tarafului Rapsozii Gorjului

Cea supranumită sufletul tarafului "Rapsozii Gorjului", a cântat pe marile scene ale României şi era soră cu marele violonist Victor Ţambru, scrie presa locală, citată de Realitatea.net.

Urmărește-ne peGoogle news
A murit Rela Ciulei, îndrăgita interpretă de muzică lăutărească, supranumită și sufletul tarafului Rapsozii Gorjului

Rela Ciulei s-a născut în anul 1938 la Telești, județul Gorj într-o familie de muzicanți, tatăl său, Ioniță Țambru, fiind unul dintre cei mai renumiți lăutari din zonă.

În 1950, la vârsta de 12 ani, obține primul premiu la un festival al lăutarilor din Târgu Jiu unde cântă o melodie veche de 60 de ani intitulată "Făcui o prostie și vreau să o mai fac"

Din 2005 face parte din Taraful tradițional "Rapsozii Gorjului" al Școlii Populare de Artă, înființat de fratele său, Victor Țambu. 

În 2009 participă la prima ediție a Festivalului Național de Interpretare "Lăutarul", desfășurat la Drăgășani, județul Vâlcea. Aici taraful este distins cu Marele Premiu, iar Rela Ciulei obține Premiul I la secțiunea soliști vocali.

A participat la numeroase ediții ale festivalului "Tarafuri și fanfare", în 2007 la București, în 2009 în Dumbrava Sibiului, în 2010 la Suceava, în 2013 la București și în 2015 la Sibiu, Târgu Jiu și Craiova.