A murit muzicianul Andy Fletcher, membru al trupei Depeche Mode

Trupa britanică Depeche Mode a anunțat joi seara decesul lui Andy Fletcher. Muzicianul avea 60 de ani.

Urmărește-ne peGoogle news
A murit muzicianul Andy Fletcher, membru al trupei Depeche Mode
Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic

Membrii trupei au anunțat decesul colegului lor, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

„Suntem șocați și copleșiți de tristețe, la vestea morții dragului nostru prieten, membru al familiei și coleg de trupă Andy Fletch Fletcher. Fletch avea o adevărată inimă de aur și era mereu acolo atunci când aveai nevoie de sprijin, de o conversație antrenantă, de râs sau de o bere rece. Inimile nostre sunt alături de familia lui, pe care vă rugăm să îi aveți în gândurile voastre și să le respectați intimitatea în această perioadă dificilă”.

Până la acest moment, nu este cunoscută cauza decesului muzicianului.

Andrew Fletcher s-a nascut in Nottingham la 8 Iulie 1961.

Inițial Fletch a cântat la bass într-o formație (French Look) din care mai facea parte Vince Clarke, dar a trecut la sintetizator odată cu intrarea în Composition of Sound, trupă din care mai făceau parte Clarke și Martin Gore. Acești trei muzicieni vor forma apoi Depeche Mode alături de vocalistul David Gahan.

Fletch nu a fost niciodată un muzician cu greutate în cadrul grupului, ci mai degrabă un manager. De asemenea, este singurul membru al Depeche Mode care nu a scris niciodată un cântec pentru formație, deși a indicat într-unul din interviuri că ar fi intenționat la un moment dat.

Fletcher a fost  „purtătorul de cuvânt” al formației, fiind cel care cel mai adesea lansa noutăți despre Depeche Mode. Este de asemenea considerat ca un liant în interiorul grupului. În cadrul dezbaterii privind contribuțiile componistice ale lui Martin Gore și David Gahan care urmau să fie incluse pe Playing The Angel, Fletch a fost unul din oamenii cheie care au ajutat la găsirea unei soluții de compromis.

Fletch era căsătorit cu Grainne și avea doi copii, Megan și Joe.