A murit jurnalistul Horia Alexandrescu

Jurnalistul Horia Alexandrescu – fondator al ziarului Curierul Național – a murit, luni dimineață, la vârsta de 74 de ani. Anunțul morții ziaristului a fost făcut de către fiica sa, jurnalista Anca Alexandrescu: „Tata a plecat!”.

Sep 20, 2021 - 09:41
Sep 20, 2021 - 09:44
Urmărește-ne peGoogle news
A murit jurnalistul Horia Alexandrescu
Horia Alexandrescu a fost autor a 6 volume de publicistică, moderator al mai multor emisiuni de televiziune, preşedinte al Fundaţiei Române pentru Jurnalism. A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”.

Horia Alexandrescu a debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul, iar apoi devine redactor al acestei publicaţii. Din anul 1977 a scris la Scânteia Tineretului, iar din 1989 activează la secţia sport a Tineretului Liber. După anul 1989 o ocupat funcția de secretar general de redacţie la Tineretul Liber, iar apoi cea de redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie, potrivit site-ului Enciclopedia României.

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi 5 jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei.

În 1992 vinde toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 părăseşte ziarul înfiinţat în 1990 şi pune bazele unui nou cotidian, Cronica Română, la care a fost şi director general. A părăsit acest ziar în anul 2001 şi a înființat cotidianul Independent. După 2001, Horia Alexandrescu s-a îndreptat către televiziune, fiind realizarorul și moderatorul emisiunii „Cafeneaua politică”.