A murit iubitul interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian

Interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbâtă, 6 noiembrie.

Noi 6, 2021 - 21:15
Noi 6, 2021 - 22:16
Urmărește-ne peGoogle news
A murit iubitul interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian

Acesta era internat la terapie intensivă, la Spitalul de Urgență Reșița, după ce i s-ar fi făcut rău în timp ce se afla în tratament post-Covid la o clinică privată din Caraș Severin.

Artistul a fost internat de câteva zile în tratament post-covid în camera hiperbarică cu oxigen la Clinica Nera.

Astăzi, Mîțu Stoian a început să se simtă rău, a avut o tuse puternică cu sânge și a fost transportat de urgență cu ambulanța la Reșița la UPU.

După ce a fost stabilizat, artistul a fost internat pe secția UPU unde a intrat în procedurile de urgență. În prima fază a primit tratament cu oxigen, dar fiindcă nu l-a suportat, a fost intubat.

S-a încercat transferul său la Craiova, însă nu erau locuri disponibile la spital așa că a rămas internat la spitalul din Reșița. Petrică Mîțu Stoian avea 61 de ani.

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe 18 septembrie 1960 în Izverna - Plaiul Coșanilor, Mehedinți.

A fost descoperit de Mărioara Murărescu și astfel și-a făcut debutul la celebra emisiune Tezaur folcloric.

Din 1995 a fost angajat al Ansamblului Doina Gorjului, iar în același an a lansat primul său album - Aștept să răsară lună.

Albumele lui, 10 la număr, conțin cântece de petrecere, doine, ritualuri de înmormântare.

Ani la rând a făcut parte din Ansamblul Maria Tănase din Craiova. În ultimii ani, mergea destul de des pe plaiurile natale din Mehedinți, unde cultiva căpșuni.

Am făcut o vârstă frumoasă, mă respect și vreau să mă retrag de la ansamblu, să mă pensionez. Să vină tinerii din urmă și să-mi ia locul, să ducă mai departe cântecul. Până la un punct e bine să stai pe scenă. La un moment dat mai faci lucruri mai din spate. Pentru că talentul se îmbină cu tinerețea. Când ești pe scenă și produci un disconfort vizual, spectatorul nu te mai place, oricât ai cânta tu! Ești boșorog, să mai vină și tinerii! Eu am făcut 61 ani”, spunea Petrică Mîțu Stoian pentru Impact.ro.

Artistul Constantin Enceanu a intervenit telefonic la România TV, unde a izbucnit în lacrimi.

Ce să spun? Sunt răvăşit, nu-mi vine să cred. Am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni. Joi, în jurul orei 20:30, ne întorceam de la Bucureşti, eu am mai întârziat puţin, el ajunsese în Craiova, mi-a spus că e drumul destul de aglomerat. Atunci mi-a spus că pleacă la Reşiţa, că vrea să se refacă după COVID-19, să-şi revigoreze plămânii. Azi, când am aflat că îi e rău, nu mi-a venit să cred. După prima şedinţă s-a simţit bine, a mers în cameră seara, în cursul nopţii a început să se simtă rău, la 3 au venit cu salvarea şi l-au dus. Azi, de la ora 13:00, lucrurile au început să se complice. Am încercat să-l aducem în Capitală, aveam promisiuni că mâine dimineaţă îl va prelua un elicopter. Din nefericire, inima lui nu a mai rezistat şi a plecat dintre noi.“, a declarat Constantin Enceanu.

"Drum lin, Petrică Mîțu Stoian!

Artistul și-a presimțit moartea! Și-a pregătit mormântul până la cel mai mic detaliu. Săptămâna trecută a fost la cimitir!", a postat casa de discuri Electrecord pe pagina de Facebook.