A murit Gheorghe Bălășoiu, omul cu cea mai mare pensie din România

Fostul director al Penitenciarului Mioveni, Gheorghe Bălășoiu, a murit vineri dimineață, în jurul orei 5, la vârsta de 73 de ani, potrivit infoargesnews.ro.

Urmărește-ne peGoogle news
A murit Gheorghe Bălășoiu, omul cu cea mai mare pensie din România

Bălășoiu a fost declarat omul cu cea mai mare pensie din România, anul trecut acest venit ridicându-se la suma de 73.890 lei lunar.

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi. În 2005, înainte de a ieşi la pensie, Bălăşoiu a fost încadrat ca procuror, el stând la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni.

Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005, Gheorghe Bălășoiu a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu.

Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Aşa a ajuns ca în anul 2017 la suma de peste 34.000 de lei. Ulterior, pensia a crescut aproape anual, ajungând anul acesta în jur de 78.000 lei, așa cum anunța Ministrul Muncii, Raluca Turcan, în luna ianuarie a acestui an.