A murit cunoscutul interpret de muzică populară din Banat, Petrică Moise

Petrică Moise, unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară din Banat, a murit sâmbătă, la vârsta de 74 de ani.

Oct 3, 2021 - 00:45
Oct 3, 2021 - 01:35
Urmărește-ne peGoogle news
A murit cunoscutul interpret de muzică populară din Banat, Petrică Moise

Potrivit pressalert.ro, citat de Adevărul.ro, Petrică Moise era internat în stare foarte gravă la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, fiind diagnosticat cu COVID-19. Sursele citate mai arată că artistul nu ar fi fost vaccinat.

Petrică Moise s-a născut în 19 iunie 1947 la Chişoda, judeţul Timiş, într-o familie de pauri bănăţeni, fiind unicul fiu a lui Aurel şi Persida Moise. Fiind elev la şcoala generală din Chişoda este descoperit de profesoara de muzică Gertruda Catona, cu ureche muzicală foarte bună şi îndrumat spre Liceul de muzică şi arte plastice din Timişoara, pe care îl va absolvi în 1966 la clasa de instrumente de percuţie.

După absolvirea liceului devine student la Conservatorul de muzică Gh. Dima din Cluj şi component al ansamblului Mărţişorul al Casei studenţilor din Cluj ca solist vocal sub îndrumarea taragotistului Dumitru Farcaş, arată Wikipedia.

Sursa citată mai arată că din 1971, Petrică Moise îşi începe activitatea ca solist vocal la ansamblul Doina Timişului al Casei studenţilor şi la Ansamblul Timişul al Casei de cultură a municipiului Timişoara.

După absolvirea facultăţii de muzică rămâne artist liber profesionsist devenind slujbaş al artei cântului pe scenele ţăriii şi în străinătate.

Celebrul său cântec „Iorgovan frumoasă floare” a devenit un imn al bănăţenilor.