A murit celebra scriitoare Anne Rice, autoarea volumului „Interviu cu un vampir”, din seria „Cronicile Vampirilor”

Anne Rice, scriitoarea celebrelor cărți din seriile ”Cronicile vampirilor” și ”Ora Vrăjitoarelor” a murit la vârsta de 80 de ani, înconjurată de familie.

Dec 12, 2021 - 13:24
Dec 12, 2021 - 13:28
Urmărește-ne peGoogle news
A murit celebra scriitoare Anne Rice, autoarea volumului „Interviu cu un vampir”, din seria „Cronicile Vampirilor”
Foto: Facebook Anne Rice

Vestea tristă pentru apropiații și fanii scriitoarei Anne Rice a fost dată de fiul acesteia, Christopher, într-o postare făcută pe pagina mamei sale de Facebook.

Dragi oameni ai paginii. Acesta este fiul lui Anne, Christopher, şi îmi frânge inima să vă aduc această veste tristă. Mai devreme în seara asta, Anne a murit din cauza complicaţiilor rezultate în urma unui accident vascular cerebral”, a scris fiul lui Anne Rice la începutul postării sale de pe pagina de Facebook a scriitoarei.

În calitate de mamă, sprijinul ei pentru mine a fost necondiţionat – m-a învăţat să-mi îmbrăţişez visele, să resping conformismul şi să îmi depăşesc fricile şi îndoielile. Ca scriitoare, ea m-a învăţat să sfidez graniţele genurilor şi să mă predau pasiunilor mele obsesive”, a povestit el.  

Christopher a scris că mama sa a murit la spital, unde s-a aflat şi sora ei mai mică Karen.  

În ultimele ei ore, m-am aşezat lângă patul ei de spital, uimit de realizările şi curajul ei, plin de amintiri ale unei vieţi care ne-a dus de la dealurile împletite de ceaţă din zona golfului San Francisco la străzile magice din New Orleans şi până la fumoasele privelişti ale Californiei de Sud”, a mai scris acesta.

Scriitoarea era văduvă de 19 ani.

Anne Rice a fost una dintre cele mai citite autoare din istorie. Aceasta a scris mai multe romane, nuvele gotice şi religioase, devenind cunoscută în principal pentru seria Cronicile Vampirilor, şi romanul Interviu cu un vampir, care a avut parte și de o ecranizare de succes, cu Tom Cruise și Brad Pitt în rolurile vampirilor Lestat și Louis.