A fost anunțată lansarea Nokia 110 4G și 105 4G

Nokia 110 4G și 105 4G sunt telefoane cu funcții simple care (așa cum sugerează și numele) acceptă conectivitatea LTE. Acest lucru permite apeluri vocale HD de înaltă calitate prin VoLTE, un pas important față de calitatea audio 2G.

Urmărește-ne peGoogle news
A fost anunțată lansarea Nokia 110 4G și 105 4G

Cel mai important lucru este ca acestea vor continua să funcționeze pentru anii următori, ceea ce nu se poate spune despre modelele din 2019, care sunt doar 2G - rețelele 2G (chiar și unele 3G) sunt deja oprite în unele regiuni. Noile modele de telefoane au versiuni cu un singur SIM și dual SIM care acceptă mai multe benzi 4G (diferite pentru diferite regiuni).

Cele două telefoane sunt mici, dar suficient de capabile pentru a gestiona apelurile și redarea muzicii. Există două motive pentru a alege Nokia 110 4G în locul fratelui său. Primul este o cameră, deși foaia oficială de specificații nu listează rezoluția. Al doilea este o mufă standard pentru căști de 3,5 mm.

Cele două telefoane au afișaje de 1,8 ”cu rezoluție 120 x 160 px. Folosesc pictograme mari, ușor de văzut și chiar „Asistență la citire”, care citește meniurile cu voce tare. HMD a avut în mod clar grijă ca acestea să poată fi utilizate de către părinții vârstnici.

Pentru divertisment, telefoanele acceptă redarea MP3 și au un slot microSD care poate accepta carduri de până la 32 GB. De asemenea, la bord este un radio FM, care poate funcționa fără căști conectate. Un instrument suplimentar este o lanternă cu LED încorporată în partea superioară a telefonului (adică nu un bliț al camerei).

Telefoanele au baterii de 1.020 mAh, ceea ce este suficient pentru zile întregi în modul stand-by și până la 5 ore de apeluri vocale (ceva mai mult în 3G, până la 16 ore în 2G). Încărcarea se face cu încărcătorul inclus folosind un cablu microUSB.

Din păcate, pentru Nokia 110 4G și Nokia 105 4G încă prețuri sau date de lansare. Cu toate acestea, Nokia 110 (2019) a costat 20 dolari iar Nokia 105, 15 dolari. Presupunem că acesta este intervalul de preț pentru modelele 4G.