Ministrul Educației: Școala românească nu asigură nici măcar nota 7 fără meditații

La finalul perioadei de examene pentru elevii care au terminat școala generală și cei care au dat Bacalaureatul, ministrul Educației face noi declarații dezarmante pentru părinții fără posibilități financiare.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Educației: Școala românească nu asigură nici măcar nota 7 fără meditații
Foto: Guvernul României

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este de părere că școala nu asigură nici măcar nota 7 fără meditații, după cum a declarat în emisiunea „Omul potrivit”, de la Digi FM.

Școala trebuie să asigure un nivel de minimum nota 7, cu ceea ce înveți în școală, fără teme și fără meditații.

Din păcate, școala nu asigură acest nivel minim 7, dacă nu chiar 8, pentru un elev care învață doar la școală.

Despre meditații pot să vă spun următorul lucru. În orice stat al acestei lumi este normal pentru un părinte să-și dorească să investească în educația propriului copil, să investească pentru performanță, pentru nota 10. Nu ar trebui să se întâmple acest lucru pentru note medii de 7, de exemplu".

Și profesorul Mircea Miclea, fost ministru al Educației a declarat recent că ”rezultatele reflectă efortul făcut de părinți de a asigura meditații”.

Acolo unde părinții au avut resurse să susțină meditațiile, s-au obținut rezultate mai bune, vezi de pildă București, Cluj, județele din vestul țării, Prahova, județele bogate.

Acolo însă unde nu au existat resurse sau au existat resurse mai puține pentru meditații, de pildă în Covasna, Harghita, județele din Câmpia Bărăganului, rezultatele au fost mai slabe. Și mai simplu spus: acolo unde sunt bani, sunt meditații, sunt rezultate mai bune. Acolo unde e sărăcie sunt meditații mai puține și rezultate mai slabe. Din păcate, banii fac diferența”, a declarat Mircea Miclea, citat de Ziare.com.