VIDEO: Cel puțin doi oameni au murit și 20 au fost răniți, după un atac cu rachete asupra unui mall aglomerat din Ucraina

Mai multe rachete rusești au lovit luni un centru comercial aglomerat din orașul Kremenciuk, din centrul Ucrainei, a declarat președintele Volodimir Zelenski, relatează Reuters, citată de Hotnews.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Cel puțin doi oameni au murit și 20 au fost răniți, după un atac cu rachete asupra unui mall aglomerat din Ucraina
Foto: Captură Video Twitter

UPDATE:

„În acest moment, avem cunoștință de 16 morți și 59 de răniți, dintre care 25 sunt în spital. Informația este în curs de actualizare", a declarat luni seara Sergiy Kruk.

Eforturile de salvare din Kremenciuk, în centrul țării, se concentrează în principal pe „salvare, îndepărtarea molozului și stingerea incendiului", a declarat Kruk. El a adăugat că „toate grupurile de intervenție lucrează în mod intens" și că „activitatea va continua non-stop".

Potrivit forțelor aeriene ucrainene, centrul comercial a fost lovit de rachete anti-navă Kh-22 lansate de bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22 din regiunea rusă Kursk.

O reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pe tema ultimelor bombardamente rusești asupra unor obiective civile din Ucraina este programată pentru marți, la ora 19:00 GMT (22:00 ora României), a anunțat președinția albaneză a organismului ONU.

Știre inițială

Cel puțin 2 morți și 20 de răniți, potrivit lui Kyrylo Tymoshenko, șef adjunct al biroului președintelui, citat de BBC și Hotnews.

Oficialul ucrainean a declarat că obiectivul nu prezintă „nicio amenințare pentru armata rusă" și nu are „nicio valoare strategică" și a acuzat Rusia că sabotează „încercările oamenilor de a trăi o viață normală, care îi înfurie atât de tare pe ocupanți", potrivit Sky News.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că peste 1.000 de persoane se aflau în centrul comercial în momentul atacului.

„Ocupanții au tras cu rachete în centrul comercial, unde erau peste o mie de civili. Mall-ul este în flăcări, salvatorii luptă cu focul, numărul victimelor este imposibil de imaginat. Rusia continuă să-și pună neputința asupra cetățenilor obișnuiți. Este inutil să speri la umanitate din partea ei”, a scris Volodimir Zelenski luni pe Telegram.

Kremenciuk este un oraș industrial cu 217.000 de locuitori înainte de invazia Rusiei în Ucraina din 24 februarie și este sediul celei mai mari rafinării de petrol din Ucraina.