Mircea Geoană: „Avem nevoie de o armată mai bine înzestrată, de tineri care vor să devină militari”

Mircea Geoană a anunțat că România va beneficia de modernizarea armamentului din dotare. În cadrul unui discurs ținut sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO i-a îndemnat pe tinerii români să se înroleze și să aleagă o carieră militară.

Urmărește-ne peGoogle news
Mircea Geoană: „Avem nevoie de o armată mai bine înzestrată, de tineri care vor să devină militari”
Foto: Laurențiu Turoi/ Vasile Dîncu

Mircea Geoană a subliniat că NATO anticipează război de lungă durată în Ucraina.

Avem nevoie de o armată mai bine înzestrată, de tineri care vor să devină militari. Cu condiții de ultima generație în academii militare din punct de vedere al NATO o să aprobăm săptămâna viitoare un nou pachet de asistență specializată pentru Ucraina, pregătirea Ucrainei pentru tranziția de la armament sovietic la modern. Acest lucru se va întâmplă și pentru armatele din NATO, inclusiv cea românească. Anticipăm din păcate un război de lungă durată în Ucraina. Nu vedem o soluționare politică pe termen scurt”, a declarat Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a salutat decizia României şi a altor aliaţi NATO de a continua să investească în Apărare.

Salut faptul că România a decis, ca şi mulţi aliaţi, să continue să investească în Apărare. Nu este o cheltuială fără sens şi ştiu că multă lume se uită, de banii ăştia am putea să facem şi altceva. Dar uitaţi-vă la războiul de lângă graniţele noastre. Avem nevoie de o armată mai bine înzestrată, avem nevoie de militari mai bine motivaţi, avem nevoie de tineri care vor să îmbrăţişeze cariera militară, cu condiţii în licee şi în academiile militare de ultimă generaţie. Va trebui să asigurăm, ca şi altor categorii socio-profesionale, respectul şi calitatea vieţii, pentru a putea să îi atragem alături de noi”, a spus Geoană, care a vizitat, alături de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, sediul Brigăzii 81 Mecanizate Bistriţa.