VIDEO - Maia Sandu: „Suntem o țară mică, vulnerabilă, care va fi în mai multă siguranță în familia Uniunii Europene”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus vineri că țara sa a pornit pe drumul dezvoltării după ce Consiliului European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată la aderare la Uniunea Europeană. Reforma justiției este în acest moment principalul obiectiv al guvernului de la Chișinău.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO - Maia Sandu: „Suntem o țară mică, vulnerabilă, care va fi în mai multă siguranță în familia Uniunii Europene”
Foto: Captură Video

Președintele Maia Sandu a amintit vineri că a promis în 2019 că Republica Moldova va depune candidatura până în 2023, pașii făcuți până acum fiind mai mari decât anticipase, dar reușita este a tututor cetățenilor.

Maia Sandu recunoaște că progresul nu se va face peste noapte, însă acordarea statutului de țară candidată la aderarea la UE va oferi un real sprijin.

Suntem o țară mică, vulnerabilă, care va fi în mai multă siguranță în familia Uniunii Europene, unde putem conta pe susținerea tuturor membrilor, țări mari și mici, și pe ajutorul instituțiilor europene. Apartenența la UE înseamnă integrare pe piața europeană, cea mai mare și cea mai bogată piață de desfacere din lume”, a declarat vineri Maia Sandu.

Lidera de la Chișinău spune că succesul demersului european depinde de independența sistemului de justiție iar reforma lui este principalul obiectiv al guvernului.

Trebuie să curățăm sistemul judecătoresc și procuratura de persoane corupte și lipsite de integritate. Fără acest pas nu puteam avea un act al justiției integru pe care contează orice cetețean sau investitor”, a mai precizat Maia Sandu.