A murit Leluț Vasilescu, membru fondator al trupei Compact

Primarul orașului Câmpia Turzii a anunțat că Leluț Vasilescu, alias „Megastarul”, a încetat din viață. El a fost membru fondator al trupei Compact.

Iun 24, 2022 - 10:28
Urmărește-ne peGoogle news
A murit Leluț Vasilescu, membru fondator al trupei Compact
Foto: Primăria Câmpia Turzii

Leluț Vasilescu, toboșarul cunoscutei formații Compact, a decedat seara trecută, la vârsta de 67 de ani, după o grea luptă împotriva unei boli necruțătoare.

Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu.

Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare!

Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzi era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată.

În acest moment trist, pentru familia Vasilescu și pentru toți fanii muzicii rock din România, transmit un mesaj de condoleanțe tuturor celor care l-au apreciat pe bateristul trupei Compact, Leluț „Megastarul” Vasilescu.

Dumnezeu să-l odihnească întru Slava Sa!”, a scris primarul Dorin Lojigan, prieten bun cu Leluț Vasilescu.

Megastarul” (așa cum era cunoscut în lumea muzicală) a suportat în anii trecuți și o intervenție chirurgicala complicată pe cord. Artistul a suferit un șoc miocardic, în timpul unui spectacol susținut la Făgăraș, pe care cu greu l-a dus la bun sfârșit, imediat după aceea fiind transportat de urgență cu Ambulanța la Spitalul Municipal din localitate.

Medicii au ajuns la concluzia că fără o valvă nou, inima artistului nu ar putea să mai funcționeze la parametrii normali. La doi ani de la operație, Leluț Vasilescu cânta iar alături de Compact și sărbătorea alături de prieteni.

Aurel Leluț Vasilescu, toboșarul trupei Compact, s-a născut pe 22 decembrie 1955, la Câmpia Turzii, al cărui cetățean de onoare a fost declarat în 2010.

Trupa Compact s-a înființat în 1977 și este una dintre cele mai cunoscute formații de rock din România.