Ministrul Educației: Peste 80% dintre elevi au obținut note peste 5 la Evaluarea Națională

La Evaluarea Națională 2022, 82,3% dintre elevii de clasa a VIII-a au luat medii peste 5, fiind cel mai mare procent din 2011 încoace, cu mențiunea că acela a fost ultimul an fără camere video în sălile de examen. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că se confirmă însă slaba calitate a educației în mediul rural - au fost medii sub 5 de trei ori mai multe decât în urban.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Educației: Peste 80% dintre elevi au obținut note peste 5 la Evaluarea Națională
Foto: Captură Video

Rezultatele la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate joi de Ministerul Educației.

Potrivit ministrului Educației, numărul mediilor peste 5 este la "o maximă absolută", în raport cu ultimii 10 ani - 82,3% dintre elevii de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2022 au obținut medii peste 5. Este vorba despre 122.166 de elevi cu medii peste 5 înainte de contestații, din cei 144.494 de copii care au susținut Evaluarea Națională 2022. În total, s-au înscris la examen 155.561 de copii, mult mai mult față de anii trecuți.

"Se confirmă, din păcate, slaba calitate a educației în mediul rural - au fost medii sub 5 de trei ori mai multe decât în urban", a spus Cîmpeanu.

La Evaluarea Națională 2022 a fost cel mai mare procent al elevilor care au luat note peste 5 din 2011 încoace, cu mențiunea că acela a fost ultimul an fără camere video în sălile de examen. Din 2012, au fost introduse camere video în sălile de examen.

Explicații pentru rezultatele mai bune la Evaluare 2022, conform ministrului Educației:

  • În acest an nu au fost întreruperi ale școlii.
  • Programa de examen a fost adaptată situației de pandemie - s-au eliminat conținuturi aferente perioadei în care școile au fost închise
  • Nu a fost inclusă și materia din semestrul 2 al clasei a VIII-a