Românul care a și-a împușcat trei colegi și un polițist în Spania, după ce a fost concediat, cere să fie eutanasiat

Fostul agent de pază Marin Eugen Sabău, care în urmă cu șase luni a semănat teroare la Tarragona, în Spania, împușcând trei colegi și un polițist, a cerut eutanasierea. Bărbatul suferă o leziune ireversibilă a coloanei vertebrale, după ce a fost rănit de Poliția Catalană într-un schimb de focuri, în timpul arestarii sale.

Iun 22, 2022 - 14:05
Urmărește-ne peGoogle news
Românul care a și-a împușcat trei colegi și un polițist în Spania, după ce a fost concediat, cere să fie eutanasiat
Sursa foto: Observatornews.ro

În vârstă de 46 de ani, românul se află în arest preventiv la Spitalul Penitenciar Terrassa din Barcelona. Acolo a cerut moartea asistată, iar medicul care îl tratează, după ce cazul a dezbătut în comisia de sănătate a spitalului, a acceptat să demareze procedura.

Potrivit publicației spaniole ABC, citate de observatornews.ro, românul  suferă o leziune ireversibilă a coloanei vertebrale, după ce a fost rănit de polițiști în timpul arestării sale din decembrie anul trecut. Atunci, fostul agent de pază și-a împușcat trei colegi la sediul firmei sale, Securitas, după ce fusese concediat, apoi a fugit.

S-a baricadat într-o clădire părăsită și, în timpul unui schimb de focuri cu poliția, a fost lovit de trei gloanţe, iar un agent a fost rănit.

La rândul lor, victimele românului vor să împiedice demararea procedurii de eutanasiere, pentru ca bărbatul să poată fi judecat. În plus, le reamintesc medicilor de la Spitalul Terrassa că nu au puterea de a acorda moarte asistată unui pacient care este anchetat.

Cazul lui Marin Eugen Sabău ridică o dilemă juridică fără precedent în Spania. Astfel, un judecător va trebui să decidă dacă prevalează dreptul de a muri, protejat de legea eutanasiei, sau protecția judiciară efectivă a victimelor.

Potrivit sursei citate, José Antonio Bitos, avocatul celor împușcați de român, a declarat pentru presa spaniolă că acceptarea cererii de a pune capăt vieții bărbatului ar însemna o încălcare a dreptului victimelor la protecție judiciară efectivă. Mai precis, ar împiedica ca atacul săvârșit de Sabău să fie judecat și condamnat.

Marin Eugen Sabău este acuzat de cinci infracțiuni de tentativă de omor, deținere ilegală de arme și atac împotriva oamenilor legii.

Supărat că fusese concediat de la locul de muncă în luna decembrie a anului trecut, s-a înarmat, a mers la sedul firmei de pază unde lucrase și i-a împușcat pe manager, inspectorul zonal și șeful serviciului de securitate.

Românul deţinea un adevărat arsenal de arme și, înainte să dezlănțuie atacul, le trimisese foştilor colegi mai multe amenințări pe e-mail, la care erau atașate fotografii în care apare lângă diverse arme, gloanțe și cuțite.