VIDEO: Unul dintre cele mai mari și mai faimoase restaurante plutitoare din lume s-a scufundat, în China

Emblematicul restaurant plutitor Jumbo, din Hong Kong, s-a scufundat, la doar câteva zile după ce a fost remorcat pe mare, în drum spre o destinație nespecificată.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Unul dintre cele mai mari și mai faimoase restaurante plutitoare din lume s-a scufundat, în China
Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

Jumbo Kingdom, un vas cu trei etaje, care a fost la un moment dat cel mai mare restaurant plutitor din lume, a fost remorcat marțea trecută, după aproape jumătate de secol, cât a stat acostat în apele de sud-vest ale orașului, reltează CNN.

Barca principală a restaurantului se deplasa către un șantier naval nedezvăluit când s-a răsturnat, sâmbătă, după ce a întâlnit „condiții nefavorabile” în apropiere de Insulele Paracel (cunoscute și sub numele de Insulele Xisha) din Marea Chinei de Sud, au declarat luni reprezentanții Aberdeen Restaurant Enterprises Limited, într-un comunicat.

Barca s-a scufundat la peste 1.000 de metri (3.280 de picioare) adâncime, făcând lucrările de salvare „extrem de dificile”, potrivit informațiilor transmise de sursa citată.

Potrivit acesteia, Aberdeen Restaurant Enterprises a fost „foarte întristata de acest accident” și lucrează pentru a aduna mai multe detalii. Niciun membru al echipajului nu a fost rănit.

Vestea a fost întâmpinată cu consternare online, mulți utilizatori de Twitter deplângând finalul neelegant al uneia dintre cele mai recunoscute simboluri istorice din Hong Kong. Unii au postat desene înfățișând restaurantul sub apă, în timp ce alții au împărtășit mesaje de adio.

Alții au văzut nava care se scufundă ca pe o metaforă întunecată comică a presupuselor averi ale Hong Kong-ului, deoarece orașul, încă în mare parte închis pentru restul lumii, se agață de restricțiile pandemice, după mai mulți ani de tulburări politice.

Restaurantul, cu lungimea de 260 de picioare (aproximativ 80 de metri), a fost principala ambarcațiune a Jumbo Kingdom, care includea o barcă restaurant ”soră”, mai veche și mai mică, un șlep pentru rezervoarele cu fructe de mare, o barcă de bucătărie și opt feriboturi mici pentru a transporta vizitatorii de pe debarcaderul din apropiere.

În zilele sale de aur, Jumbo Kingdom a apărut în multe filme din Hong Kong și internaționale și a găzduit celebrități în vizită, inclusiv pe Regina Elisabeta a II-a, Jimmy Carter și Tom Cruise, mai relatează CNN.

Se estimează că i-au trecut pragul peste 30 de milioane de turiști, până la închiderea sa, din cauza pandemiei, în 2020.