VIDEO: Circulația pe Transfăgărăşan a fost închisă

Cu stânci chiar şi de câteva sute de metri pe marginea drumului, bolovanii reprezintă in pericol real pe Transfăgărăşan, mai ales în această perioadă în care s-au topit zăpezile.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Circulația pe Transfăgărăşan a fost închisă
Foto: Captură Video

Alpiniştii utilitari îndepărtează bolovanii periculoşi de pe DN7C Transfăgărăşan. Operaţiunea se desfăşoară în zonele cele mai expuse şi are un rol foarte important în îmbunătăţirea siguranţei traficului.

Această operaţiune este una pe care o facem aproape anual şi ori de câte ori este nevoie pentru a îmbunătăţi condiţiile de circulaţie, acolo versanţii au pe unele porţiuni chiar şi câteva sute de metri deci vă daţi seama că sunt foarte mulţi bolovani care sau tendinţa să cadă, mai ales acum în perioada dezgheţului. Acolo ştiţi că încă este destul de frig şi încă zăpada rezistă”, a precizat Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov.

Pe timpul manevrelor, circulaţia este închisă pe ambele sensuri ale drumului. Asemenea operaţiuni se desfăşoară şi pe alte drumuri care au versanţi pe margine, cum sunt DN 7, pe Valea Oltului sau DN 1A, între Săcele şi Cheia.