Epidemie cu o boală gastrointestinală necunoscută, în Coreea de Nord

Coreea de Nord se luptă, în prezent, cu o epidemie de „boală gastrointestinală neidentificată”, fapt pentru care liderul nord-coreean Kim Jong Un este în alertă.

Iun 19, 2022 - 12:08
Urmărește-ne peGoogle news
Epidemie cu o boală gastrointestinală necunoscută, în Coreea de Nord

Pentru a combate această maladie misterioasă, Kim Jong Un ar fi trimis medicamente „pregătite de familia sa” în sud-vestul țării, potrivit Sky News.

În momentul de față se estimează că cel puțin 800 de familii suferă de ceea ce autoritățile de la Phenian au nimit până acum doar o „epidemie enterică acută” în provincia Hwanghae, din sud.

În schimb, oficialii din Coreea de Sud spun că, de fapt, ar fi vorba despre holeră sau febră tifoidă.

Coreea de Nord este sub presiune, așadar, din cauza noii epidemii, dar țara se luptă și cu lipsa cronică de alimente, precum și cu un val de infecții COVID-19.

Respectabilul secretar general Kim Jong Un a trimis medicamente pregătite de familia sa în orașul Haeju, în provincia Hwanghae de Sud. Kim Jong Un a subliniat necesitatea de a stăpâni epidemia cât mai repede posibil, luând o măsură bine închegată pentru a pune în carantină cazurile suspecte pentru a limita temeinic răspândirea acesteia”, a transmis agenția media de stat KCNA.

Se pare că la primirea tratamentelor, mulți oameni din provincia respectivă au plâns, mai notează Sky News.

Locuitorii din orașul Haeju au strigat ‘Trăiască tovarășul Kim Jong Un!’ în gura mare, plângând de recunoștință. Ei au prețuit cu căldură imaginea binevoitoare a lui Kim Jong Un, care se dedică poporului cu ideea sa nobilă că nu există urgență mai gravă decât durerea poporului și nu există muncă revoluționară mai importantă decât ușurarea nenorocirii poporului”, a mai precizat agenția KCNA.

Totodată, agenția a precizat că eforturile de prevenire au inclus carantina, “screening-ul intensiv pentru toți rezidenții” și tratamentul special și monitorizarea persoanelor vulnerabile, cum ar fi copiii și persoanele în vârstă.

De asemenea, se efectuează lucrări de dezinfecție, inclusiv a apelor uzate și a altor deșeuri, pentru a asigura siguranța apei potabile și a apei menajere.

Abia în primăvara acestui an, Coreea de Nord a recunoscut, cu titlu provizoriu, că anumite persoane au contractat COVID. Țara a refuzat să accepte ajutorul internațional pentru imunizare.