VIDEO: George Simion a încercat să intre în Republica Moldova, deși are interdicție până în 2023

Liderul AUR, deputatul George Simion, reclamă în mai multe postări pe Facebook că nu a putut participa la şedinţa comună a parlamentelor român şi moldovean programată sâmbătă, 18 iunie, la Chişinău, întrucât nu i s-a permis accesul pe teritoriul Republicii Moldova.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: George Simion a încercat să intre în Republica Moldova, deși are interdicție până în 2023
Foto: Captură Video George Simion

„Toţi parlamentarii au fost lăsaţi să treacă, doar eu încă NU”, a scris Simion pe Facebook.

Ulterior, el a anunţat că nu este lăsat să intre pe teritoriul R. Moldova, urmând să revină în ţară.

Separatiştii mă trimit înapoi la Bucureşti cu primul avion! Există doar un singur popor, ROMÂNESC. Moldovenismul e o invenţie rusească”, a transmis el într-o nouă postare.

E 4 dimineaţa şi sunt încă in aeroportul din Chișinău, aşteptând să fiu exilat cu primul avion spre Bucureşti: 5:25 la Chișinău. Urmaşii lui Stalin care conduc republica mică de la Chişinău să nu fie prea bucuroşi: Prutul nu va fi mult o graniţă a neamului românesc. Naţiunea moldovenească NU există!”, a continuat el.

Simion a mai avut probleme cu accesul pe teritoriul Republicii Moldova şi anul trecut, când a fost blocat la vama Leuşeni, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicţie în Republica Moldova până în 2023.

La acel moment el a solicitat intervenţia MAE, argumentând că nu i se permite accesul în calitate de demnitar în Republica Moldova.