Constantin Eftimescu, fost conducător şi jucător la Dinamo, a murit la vârsta de 70 de ani

Constantin Eftimescu, fost portar și conducător la Dinamo, a încetat din viață, sâmbătă dimineață, la vârsta de 70 de ani.

Iun 18, 2022 - 11:31
Urmărește-ne peGoogle news
Constantin Eftimescu, fost conducător şi jucător la Dinamo, a murit la vârsta de 70 de ani
Foto: Dinamo

Eftimescu suferea de grave probleme respiratorii, iar în urma unei pleurotomii a decedat. Fostul goalkeeper al lui Dinamo era internat la Spitalul Militar din București, la secția de Terapie Intensivă.

Constantin Eftimescu a evoluat pentru Dinamo între 1972-1973 și 1976-1986 și a cucerit cinci titluri de campion cu gruparea „alb-roșie”, plus două Cupe ale României. Totodată, Eftimescu a făcut parte din lotul lui Dinamo pentru meciul istoric din semifinalele Cupei Campionilor Europeni din 1984, contra lui Liverpool.

A fost și președintele Consiliului de Administrație de la Dinamo în perioada în care clubul era sub acționariatul lui Pablo Cortacero.

„Mulțumim, Nea Bigi!

Constantin Eftimescu a plecat dintre noi în această dimineață, la ora 4:00, într-o zi tristă pentru fotbalul dinamovist, lăsând în urmă mănușile de campion și cravata roșie a clubului pe care l-a iubit de jumătate de secol încoace.

Eftimescu pe Google sau Facebook, «Bigică» pentru apropiați sau «Nea Bigi» pentru cei mai tineri, numele fostului nostru portar și conducător de club înseamnă loialitate în dicționarul dinamovist, un cuvânt tot mai greu de găsit în paginile de istorie scrise din ’48 până astăzi.

Te vom iubi mereu, Nea Bigi! Dumnezeu să te odihnească!”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Clubului Dinamo.