Polițiști din Germania, acuzați că au furat banii unui român pe care l-au arestat

Mai mulţi poliţisti din Plauen au fost acuzaţi că au furat o sumă importantă de bani de la un hoţ român.

Urmărește-ne peGoogle news
Polițiști din Germania, acuzați că au furat banii unui român pe care l-au arestat
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Acuzaţii grave la adresa poliţiei din Saxonia: mai mulţi poliţişti de la secţia din districtul Plauen sunt suspectaţi că ar fi furat 1.000 de euro de la un hoţ român.

Bild a confirmat această suspiciune şi scrie că acest caz a ajuns la procurorul Markus Colli. „Există o suspiciune iniţială de furt împotriva mai multor poliţişti şi a unora dintre persoanele care ar fi autorizat comiterea infracţiunii", a spus procurorul Colli.

Potrivit jurnaliştilor germani, un român a fost arestat pe 4 mai, în timpul unui control de rutină în zona oraşului Plauen. Poliţiştii au descoperit atunci că pe numele românului exista un mandat de arestare pentru furt şi înşelăciune. În pofida protestelor sale, suspectul a fost dus la secţie şi reţinut pentru 24 de ore, după care a fost prezentat unui judecător, care a confirmat mandatul de arestare şi l-a trimis la Penitenciarul din Zwickau.

Numai că, în timpul transferului, românul a reclamat faptul că din cei 2.500 de euro pe care îi avea asupra lui şi care au fost confiscaţi, a primit înapoi doar 1.500, fără nicio justificare, notează Bild, care citează Freie Presse.

Conform legii, întreaga sumă ar fi trebuit să-i fie restituită, atâta timp cât nu exista nicio dovadă că banii sau o parte din ei ar fi fost furaţi, cu atât mai puţin o decizie judecătoarească în acest sens.

Întregul scandal a ajuns în presa germană şi a şifonat imaginea Poliţiei. Şeful Poliţiei din Zwickau, Holger Thierfelder, a confirmat şi el că pe numele poliţiştilor suspectaţi de furt a fost deschis un dosar penal.

„Evenimentele din secţia de poliţie Plauen nu îmi dau pace. De îndată ce au devenit cunoscute, am început urmărirea penală şi acum lucrăm îndeaproape cu Parchetul din Zwickau. Vă pot asigura că clarificarea cazului este foarte importantă pentru noi”, a comentat Thierfelder.

Interesant este că în cazul în care ancheta nu va duce la niciun rezultat, statul german va fi răspunzător şi va fi obligat şi să-i ramburseze românului cei 1.000 de euro.