Premierul britanic Boris Johnson, o nouă vizită surpriză la Kiev

Premierul britanic Boris Johnson a ajuns vineri la Kiev, într-o vizită neanunţată anterior, pentru a discuta cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Urmărește-ne peGoogle news
Premierul britanic Boris Johnson, o nouă vizită surpriză la Kiev
Foto: Boris Johnson/ Twitter

Premierul britanic Boris Johnson a anulat vineri, în ultimul moment, o vizită planificată în Doncaster unde trebuia să ţină un discurs în faţa parlamentarilor conservatori şi a consilierilor locali din nordul Angliei, pentru a se deplasa la Kiev, conform The Guradian.

Domnule preşedintele, Volodimir, este bine să fiu în Kiev din nou”, a scris Boris Johnson înt-o postare pe Twitter, unde a ataşat şi o poză cu Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei i-a mulţumit premierului britanic pentru sprijinul acordat de ţara sa, într-un mesaj postat pe Telegram.

Multe zile ale acestui război au demonstrat că sprijinul Marii Britanii pentru Ucraina este ferm şi hotărât. Mă bucur să-l revăd pe marele prieten al ţării noastre, Boris Johnson, la Kiev”, a scris Volodimir Zelenski.

Aceasta este a doua vizită a lui Boris Johnson la Kiev de la declanşarea de către Rusia a unui invazii la scară largă asupra teritoriului nostru. Avem o viziune comună privind direcţia către victoria Ucrainei. Sunt recunoscător pentru sprijinul puternic”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Este a doua călătorie a lui Boris Johnson în Ucraina de la începutul războiului. Călătoria vine la o zi după ce liderii UE Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Mario Draghi şi preşedintele Klaus Iohannis au fost în capitala ucraineană.

Potrivit Reuters şeful biroului preşedintelui Ucrainean a spus că temele de discuţie includ furnizarea de armament, sisteme de apărare aeriană şi sprijin economic suplimentar.