A murit Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă Constantin Tănase

Anunțul a fost făcut vineri, 17 iunie, de Teatrul de Revistă Constantin Tănase din București, care nu a precizat cauza decesului lui Alexandru Lulescu. Marele actor avea 90 de ani.

Iun 17, 2022 - 14:11
Urmărește-ne peGoogle news
A murit Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă Constantin Tănase
Foto: Teatrul de Revistă Constantin Tănase

„Teatrul de Revistă Constantin Tănase anunță cu profund regret trecerea în neființă a domnului Alexandru Lulescu, actor emblematic al Revistei românești, căreia i-a dedicat întreaga sa viață și carieră. Maestrul Alexandru Lulescu a fost omagiat pe scena Teatrului Constantin Tănase, anul trecut, în luna octombrie, în prima ediție a Galelor Savoy. Avea să fie ultima sa apariție pe scena pe care a slujit-o aproape 60 de ani”, a transmis printr-un comunicat instituția culturală.

Alexandru Lulescu a împlinit pe 1 iunie vârsta de 90 de ani, fiind considerat cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă bucureștean.

Corpul neînsuflețit va fi depus duminică, 19 iunie, la ora 9:00, în foaierul Sălii Savoy a Teatrului Constantin Tănase din Calea Victoriei, nr. 33.

Prima apariție a marelui actor pe scena Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, care pe atunci se numea Ansamblul de Estradă, a avut loc în 1952, ca solist de balet într-un dans tătar din premiera intitulată „Primul spectacol”.

Câțiva ani mai târziu, în 1961, s-a angajat la Teatrul devenit între timp Satiric-Muzical Constantin Tănase, unde a jucat în zeci de spectacole, cu sute de reprezentații în țară și în lume.

Printre spectacolele în care a jucat se numără „La Grădina Cărăbuș”, „Pagini alese din Revista de altădată”, „Revista cu Tănase”, „Minunile Revistei – Ca la Tănase”, „Veselie la… Tănase”, „De la Cărăbuș la Savoy” și „Revista dragostei”.

Alexandru Lulescu a făcut parte și din distribuția musicalurilor de succes „Groapa” (text: Eugen Barbu/muzica: Radu Șerban) și „O premieră furtunoasă”, după „O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale (text și versuri: Octavian Sava, muzica: Marius Țeicu).

Timp de 20 de ani, Lulescu a format împreună cu un alt mare actor, Nicu Constantin, unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice, fiind deseori supranumiți „Regii umorului” sau „Cavalerii râsului”.

Ultimele spectacole în care a putut fi aplaudat pe scena de la Revistă au fost: „Hai, zâmbește!”, „Lasă supărarea-n hol!”, „Aer Bun! De Savoy!”, „Hai, Hai România!” şi „Cu mască sau fără mască, oamenii vor să zâmbească!”.