Ministrul Marius Budăi: Miniştrii Muncii din UE s-au pus de acord privind instituirea salariului minim european

Miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european, a anunțat joi ministrul muncii, Marius Budăi.

Iun 16, 2022 - 16:38
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Marius Budăi: Miniştrii Muncii din UE s-au pus de acord privind instituirea salariului minim european
Foto: Marius Budăi/Facebook

„Astăzi, în cadrul lucrărilor Consiliului EPSCO, miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european” a anunţat Budăi.

Personal cred că unul din rolurile noastre principale este acela de a lupta împotriva sărăciei în muncă. Atunci când vorbim de dezvoltare incluzivă la nivelul Uniunii Europene este clar că avem nevoie de un astfel de instrument. Oamenii sunt întotdeauna pe primul loc!”, a transmis Marius Budăi.

La începutul mandatului său, preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a promis un instrument juridic pentru a se asigura că angajaţii din UE au un salariu minim echitabil şi a repetat acest angajament în primul ei discurs privind Starea Uniunii, în 2020.

Directiva stabileşte un cadru pentru adecvarea salariilor minime statutare, promovând negocierile colective privind stabilirea salariilor şi sporind accesul efectiv al angajaţilor la protecţia salariului minim în UE.

Protecţia salariului minim există în toate statele membre ale UE, fie prin salarii minime statutare şi contracte colective, fie exclusiv prin contracte colective.