Chișinău: Emmanuel Macron a depus flori, miercuri, 15 iunie, la bustul poetului Mihai Eminescu

Preşedintele francez Emmanuel Macron a depus miercuri flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău, alături de preşedinta Maia Sandu, relatează Agerpres.

Iun 16, 2022 - 15:35
Urmărește-ne peGoogle news
Chișinău: Emmanuel Macron a depus flori, miercuri, 15 iunie, la bustul poetului Mihai Eminescu
Foto: Maia Sandu/ Facebook

„După discuţia oficială de la Reşedinţa de stat, am ţinut să-i arăt domnului preşedinte Macron viaţa din oraşul nostru. Am schimbat câteva cuvinte cu trecătorii în parcul central. Ne-am oprit pe Aleea Clasicilor, alături de liderul francez, ca să depunem flori la bustul lui Mihai Eminescu, cinstind memoria poetului în ziua ce marchează aniversarea morţii sale”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

A fost prima vizită în Republica Moldova a preşedintelui Emmanuel Macron şi prima vizită a unui lider francez din ultimii 24 de ani. Cu această ocazie, preşedinta Maia Sandu a cerut sprijinul Franţei pentru cererea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană.

„Contăm pe faptul că statele membre ale UE vor susţine demersul nostru, la summit-ul Consiliului Uniunii Europene de săptămâna viitoare, oferindu-ne astfel şansa să rămânem parte a lumii libere”, a scris Maia Sandu în postarea sa.

La finalul vizitei, președintele francez a postat un mesaj în limba română în care a mulţumit Republicii Moldova pentru primirea călduroasă, conform unimedia.info.

Poporului Republicii Moldova, locuitorilor Chişinăului: vă mulţumesc pentru primirea călduroasă. Vom acţiona pentru a consolida şi mai mult relaţia dintre Franţa şi Uniunea Europeană cu Republica Moldova. Avem multe lucruri în comun şi multe de făcut împreună! Pe curând", a scris Macron.

Cu ocazia împlinirii a 133 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, la bustul poetului din Chişinău au depus flori scriitori, oameni de cultură şi artă, reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale şi iubitori de poezie, informează Moldpres, citată de Hotnews.