Emmanuel Macron, Klaus Iohannis, Olaf Scholz şi Mario Draghi vizitează oraşul Irpin, fără Volodimir Zelenski

Președintele Iohannis și cei trei lideri europeni - Emmanuel Macron, cancelarul Olaf Scholz, premierul Mario Draghi - se află la Irpin, oraș din apropierea Kievului puternic atacat de trupele ruse.

Urmărește-ne peGoogle news
Emmanuel Macron, Klaus Iohannis, Olaf Scholz şi Mario Draghi vizitează oraşul Irpin, fără Volodimir Zelenski
Foto: Presidency.ro

Nu există cuvinte pentru a descrie inimaginabila tragedie umană și distrugerile oribile pe care le-am văzut astăzi în Irpin”, a transmis Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Twitter.

Cei patru sunt însoțiți de oficiali ucraineni, jurnaliști și echipe de securitate.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu este prezent.

Pe agenda liderului de la București sunt anunțate declarații comune de presă la ora 15:00, după întâlnirea cu Zelenski.

Mai multe alerte de bombardament au răsunat joi, la Kiev, unde preşedintele francez Emmanuel Macron se află în vizită împreună cu cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi.

Liderii europeni se aflau într-un hotel în care au fost cazaţi. Şase alerte de bombardament s-au auzit la Kiev, potrivit BFMTV, care semnalează o încălcare a spaţiului aerian, conform aceleiași surse.

În Irpin, inamicul rus a fost oprit la intrarea în Kiev cu prețul pierderilor umane și distrugerea aproape completă a orașului. Invităm partenerii internaționali ai Ucrainei să ajute la reconstruirea infrastructurii Irpen și să furnizeze echipamente pentru a diminua efectele distrugerilor din Irpen”, declara, la începutul lunii aprilie, primarul din Irpin, Oleksandr Markushin.

La Irpin a fost și premierul canadian Justin Trudeau în data de 8 mai, într-o o vizită neanunţată.