Primar PSD, nemulțumit de ideea impozitului progresiv: „Eu iau nouă salarii minime pe economie, asta înseamnă că sunt de lux?”

Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a criticat miercuri, 15 iunie, propunerea PSD, partidul din care face parte, privind impozitul progresiv.

Iun 15, 2022 - 22:24
Urmărește-ne peGoogle news
Primar PSD, nemulțumit de ideea impozitului progresiv: „Eu iau nouă salarii minime pe economie, asta înseamnă că sunt de lux?”
Foto: Ionuț Pucheanu/Facebook

Când ne ducem în zona aceasta, bugetari de lux, pensii speciale, altul e mai special decât celălalt, eu plec de la premisa că fiecare câştigă aferent nivelului de implicare şi nivelului de remunerare stabilit de o lege. Nu e nimeni nici mai de lux, nici mai puţin de lux”, a spus Pucheanu la Profit News TV, despre măsurile anunţate de PSD privind supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decât salariul Preşedintelui României şi a pensiilor speciale care depăşesc consistent pensia medie.

El a precizat: ”Eu iau nouă salarii minime pe economie, aşa spune legea. Eu, ca primar. Asta înseamnă că sunt de lux? Că sunt mai puţin de lux? Nu, cel mai probabil a gândit legiuitorul o formă de ierarhizare, nu poţi să pui primarul, nici parlamentarul pe aceeaşi linie, preşedintele ar trebui să aibă cel mai mare salariu, cel puţin pe zona de administraţie publică”.

Primarul Galaţiului a menţionat că ”în fuga aceasta după voturi sau a da bine, tindem să inducem cu totul în eroare sau să creăm valori sau aşteptări neadevărate cetăţeanului de rând”.

”Nu accept modul ăsta de comunicare, bugetarii de lux. Dacă sunt bugetari de lux, să revenim asupra legii salarizării sau să ne uităm în zona agenţiilor de stat, unde probabil sunt într-adevăr nişte salarii absolut incredibile şi să îi aducem pe oamenii ăia într-o linie cu ceilalţi. Eu îmi asum, în viaţă din punctul meu de vedere, mai trebuie să faci şi ce trebuie, nu numai disperarea asta că îl deranjezi pe ăla. Haideţi să facem şi lucrurile corect”, a mai spus Ionuţ Pucheanu.

El a precizat că este de acord cu taxarea companiilor. ”Poate că ar fi corect ca un şef de agenţie să câştige la nivelul preşeidntelui”, a mai spus el.

Primarul a mărturisit că nu a vorbit cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, despre aceste măsuri propuse de partid.

PSD a anunţat, miercuri, într-un comunicat oficial, că scopul principal al reformării sistemului fiscal din România este de a reduce inechităţile sociale şi de a asigura solidaritatea socială între contribuabili.

În viziunea PSD, povara fiscală trebuie distribuită în mod echitabil la nivelul societăţii. Astfel, trebuie îndeplinite concomitent două condiţii esenţiale: veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici trebuie să beneficieze de impozite mai mici, potrivit unui comunicat de presă al partidului.