Un pacient român a câştigat procesul împotriva Casei de Asigurări, după ce i-a fost refuzată internarea în spital, pe motiv că „nu mai sunt locuri”

Un pacient român s-a judecat timp de trei ani cu instituțiile statului pentru a primi despăgubiri fiindcă i-a fost refuzată internarea într-un spital.

Iun 15, 2022 - 12:37
Urmărește-ne peGoogle news
Un pacient român a câştigat procesul împotriva Casei de Asigurări, după ce i-a fost refuzată internarea în spital, pe motiv că „nu mai sunt locuri”
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Primul pacient care a dat în judecată CASMB și a solicitat 70.000 de lei pentru că i-a fost refuzată internarea într-un spital public, din lipsă de locuri, a câştigat procesul cu sistemul, după 3 ani, a anunțat avocatul Adrian Cuculis miercuri, 15 iunie.

Avocatul anunţă o decizie definitivă, după 3 ani de zile.

Primul pacient care a dat în judecată Casa de Asigurări Medicale a Municipiului Bucureşti (CASMB) şi a solicitat şi primit suma de 70.000 de lei pentru că i-a fost refuzată internarea în spitalul public, din “lipsă de locuri”, a câştigat procesul cu sistemul.

Potrivit avocatului, pacientul s-a adresat ulterior unei unităţi particulare spitaliceşti, în 2019, iar costurile au fost imputate de către instanţă, în mod definitiv în 2022, către CASMB.

”Din păcate, nici pacienta şi nici fata acesteia nu au mai prins finalul procesului, fiindcă ambele au decedat, rămânând în proces ceilalţi membri din familie", mai spune avocatul Adrian Cuculis, citat de Ziare.com.